Betjente trak pistoler for at anholde to i Sønderborg

I en kælder i Sønderborg blev en mand truet med en pistollignende genstand. Politijagt endte på tankstation.

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS til 1224 (Alm. SMSt-takst)

To betjente valgte at trække deres pistoler, da de lørdag aften ville anholde to mænd på en Q8 tankstation i Sønderborg.

Forinden havde mændene i en kælder i et beboelsesejendom truet en mand med, hvad der lignede en pistol, oplyser Syd- og Sønderjyllands Politi.

- De bliver overrasket af manden, mens de formentlig er ved at begå et indbrud. Da han beder dem om at forlade stedet, trækker den ene en pistollignende genstand og siger, at han skal gå. Det gør manden så klogeligt nok, forklarer vagtchef Torben Møller til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen ringer den forurettede efterfølgende selv ind og opgiver et så godt signalement, at politiet hurtigt kan finde frem til gerningsmændene ved en tankstation i området.

- Her finder politiet dem med den pistollignende genstand i hånden. De bliver derfor beordret til at smide den og lægge sig ned. De gør, hvad der bliver sagt og anholdelsen foregår forholdsvist udramatisk, fortæller vagtchef Torben Møller.

Betjentene affyrede ikke deres våben under anholdelsen.

Det viste sig, at de to mænd rendte rundt med en gaspistol. Desuden var de i besiddelse af euforiserende stoffer. De sigtes for indbrud og for trusler på livet under episoden i kælderen.

De anholdte er henholdsvis midt i 40'erne og cirka 30 år.

De to mænd er søndag ved et grundlovsforhør i Retten i Sønderborg blevet varetægtsfængslet i fire uger.