Bil beslaglagt efter vanvidskørsel

Fører blev målt til 229 km/t på motorvej

En fører har fået beslaglagt sin bil efter at have kørt intet mindre end 229 kilometer i timen på Køge Bugt Motorvejen 30. august.

Det oplyser Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Beslaglæggelsen sker som følge af en kendelse i Retten i Glostrup, som har givet politiet lov til at beholde den 26-årige førers Ford Focus RS, som ifølge politiet koster omkring 500.000 kroner fra ny.

Episoden fandt sted om aftenen omkring klokken 23.15, da en civil patrulje blev opmærksom på to biler, som kørte efter hinanden i meget høj fart.

- De kørte om kap med langt over 200 km/t på en strækning med andre helt almindelige trafikanter i normal hastighed – og det er en skærpende omstændighed. Med så høje hastigheder kan det nemt gå helt galt og ende fatalt, siger vicepolitiinspektør Søren Enemark i pressemeddelelsen.

Føreren af bilen, der altså blev målt til at have kørt 229 km/t, blev på stedet sigtet for at have kørt kap- og væddeløbskørsel mellem andre trafikanter.

Den 26-årige fører står til at få frataget kørekortet ubetinget, og anklagemyndigheden vurderer nu, om sagen er så alvorlig, at man skal forsøge at få idømt den 26-årige fængsel.

Bilen kan efter konfiskationen i sidste ende blive solgt af staten.

- Hen over sommeren har vi haft et løbende fokus på disse gaderæsarrangementer, som flytter rundt, og det fortsætter vi med, siger Søren Enemark.