Bilbrande hærgede: Brandvæsen beskudt med fyrværkeri

Bil- og containerbrande har gennem natten voldt problemer for myndighederne, der ikke alle steder fik arbejdsro

Adskillige brande i Rosenhøj. Video: ØXENHOLT FOTO

Sent fredag aften og natten til lørdag måtte brandvæsnet i Aarhus rykke ud til flere påsatte brande i bydelene Rosenhøj og Brabrand.

Slukningsarbejdet forløb dog ikke helt uden problemer i Rosenhøj, oplyser Østjyllands Politi til Ekstra Bladet. Brandfolkene oplevede nemlig, at der blev affyret fyrværkeri mod dem, mens de forsøgte at slukke brandene, der omfattede både containere og en bil.

- Klokken 04.09 er der blevet sat ild til tre affaldscontainere, som så medfører, at en bil, der holder parkeret i nærheden, også antænder derude, siger vagtchef Bo Christensen.

- Da brandfolkene arbejder på stedet, bliver der afskudt fyrværkeri mod dem, har brandvæsnet bekræftet over for os. Vi har dog ikke noget på de eventuelle gerningsmænd. Der blev affyret fyrværkeri, men de skulle ikke trække sig derude, og ingen er kommet til skade, uddyber han.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Voldsomme brande i Rosenhøj. Brandfolk beskudt med bomberør. Foto: Øxenholt foto
Voldsomme brande i Rosenhøj. Brandfolk beskudt med bomberør. Foto: Øxenholt foto

Flere brande
Fredag aften blev tre containere på forskellige lokationer i Braband også sat i brand, ligesom en bil er fundet udbrændt på Musvågevej i Aarhus V natten til lørdag.

Politiet formoder, at bilen er 'antændt med brandbar væske, som er hældt ud over kølerhjelmen. Tre gerningsmænd er set løbe fra stedet', skriver Østlyllands Politi i sin døgnrapport.

Østjyllands Politi vil gennem lørdagen helt ind til aftentimerne være tilstede med den mobile politistation i Rosenhøj og Brabrand.

Foto: Øxenholt foto
Foto: Øxenholt foto

Foto: Øxenholt foto
Foto: Øxenholt foto