Bilfund kan afsløre parteringsdrab

Journalister bag bog og tv-serie finder bil med blod fra dræbt 40-årig mand

Denne bil har vist sig at indeholde blod fra dræbte Henrik Haugberg Madsen. Foto: TV2
Denne bil har vist sig at indeholde blod fra dræbte Henrik Haugberg Madsen. Foto: TV2

En tilsyneladende anonym VW Transporter har i årevis gemt på en makaber hemmelighed.

Fundet af bilen kaster nu afgørende nyt lys over den ellers dunkle sag, hvor Henrik Haugberg Madsen forsvandt sporløst i november 2010.

Henrik Haugberg Madsen (i midten) De to senere dømte for drabet er kæresten Bo Madsen (t.v.) og Claus Stokholm Larsen. Krimi Pulverheksen, lejemorderen og violinbyggeren: Læs alt om det danske drab uden lig

Politiet mener, at den 40-årige blev dræbt og efterfølgende parteret, hvorefter ligdelene er skaffet af vejen. To mænd, Bo Madsen og Claus Stokholm, er efterfølgende dømt for drab ved både by- og landsret.

Begge har i årevis hårdnakket bedyret deres uskyld, og flere væsentlige spørgsmål er fortsat uafklarede i drabssagen. Hvordan blev den 40-årige dræbt? Hvad skete der med liget?

Fem journalister har gennem de sidste to år gravet i sagen for at se, om de kunne finde frem til nyt. Researchen er nu blevet til både en serie på seks afsnit, der kører på TV2 samt en bog, der udkommer senere i maj. Både serie og bog hedder ’Drabet uden lig’.

Arbejdet har vitterligt båret frugt, for det lykkedes journalisterne at finde frem til en VW Transporter T4-kassebil, hvor man under en træplade i bilens lastrum har fundet blodspor, der efterfølgende er blevet dna-testet, og som fastslår, at der er tale om Henrik Haugberg Madsens blod.

Hvad værre for især for den dømte Claus Stokholm er, at forskellige personer, der medvirker i serie og bog, nu knytter netop Stokholm til køretøjet.

I dette bagagerum i en VW Transporter har et hold journalister fundet blod, der ifølge en dna-test er Henrik Haugberg Madsens. Foto: TV2
I dette bagagerum i en VW Transporter har et hold journalister fundet blod, der ifølge en dna-test er Henrik Haugberg Madsens. Foto: TV2

Bilen har det særkende, at den er hvid med blå bund. Og en mand, der i bogen omtales som ’bokseren’, fortæller hvordan han og Claus Stokholm lavede nogle forretninger, hvor de indimellem solgte biler.

I dag fortæller ’bokseren’, hvordan Claus Stokholm i november eller december bad ham sætte en VW Transporter til salg. En bil, ’bokseren i dag genkender som som hvide T4-transporter med blå bund.

’Bokseren’ fortæller yderligere, hvordan der lå blod i særligt forenden af transporterens bagagerum, da Claus Stokholm kom for at aflevere bilen. Desuden lå der også blodigt værktøj. Blandt andet en gul bajonetsav af mærket Dewalt.

Til ’bokseren’ forklarede Claus, at han havde slagtet en gris. Derefter vaskede han blodet væk med en vandslange.

Claus Stokholm er dømt i sagen om drabet på Henrik Haugberg Madsen. Foto: TV2
Claus Stokholm er dømt i sagen om drabet på Henrik Haugberg Madsen. Foto: TV2

Selvom ’bokseren’ tidligere er blevet afhørt af politiet i forbindelse med sagen, så har han ikke tidligere forklaret sig om netop denne væsentlige episode.

Blodresterne i bilen stammede dog ikke fra en gris. I stedet er det nu blevet fastslået, at det er Henrik Haugberg Madsens blod.

Og dermed et yderligere bevis på, at Henrik vitterligt er blevet dræbt.

På trods af de nye opsigtsvækkende oplysninger, så fastholder Bo Madsen og Claus Stokholm deres uskyld. Claus siger direkte, at han ikke kender noget til den blå-hvide VW Transporter.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vil ikke kommentere sagen, fortæller efterforskningsleder, Kim Kliver.

Se de andre artikler, der handler om tv-serien, her:
Hvis man skal tro på et vidne, har Claus Stokholm Larsen solgt Henrik Hansen hovedet for 10.000 kroner. (Foto: TV2) 112 Kronvidne fra bøssegangster-drab: - Jeg ville have slået ham ihjel
I aftenens afsnit af 'Drabet uden lig' møder Stephanie Riisager Bo Madsen, der er dømt for drabet på hendes far. Foto: TV 2 112 Stephanie om lejemord på far: Jeg er ikke i tvivl længere
112 Dømt morder dyrkede seksuelle rollespil med kronvidne
Hvad der startede som jagten på en forsvunden svindler endte med to straffe for manddrab på den 43-årige 'bøssegangster' Henrik Haugberg Madsen. Foto: EB 112 Ven om bøssegangster-drab: - Min kone så ham i live

Bogen Drabet uden lig, der er lavet i samspil med TV2-serien af samme navn, udkommer 11. maj på forlaget Bogkompagniet.
Bogen Drabet uden lig, der er lavet i samspil med TV2-serien af samme navn, udkommer 11. maj på forlaget Bogkompagniet.