Bilist bragede forbi første skoledag med 134 km/t.

Knap havde Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi rigget sit udstyr til i ATK-vognen ved Haslev, før en bilist havde så meget fart på, at han nu mister kørekortet

Det kommer til at koste en mandlig bilist kørekortet, at han kørte alt for hurtigt på Teestrupvej i Haslev. (Foto: Anders Berner)
Det kommer til at koste en mandlig bilist kørekortet, at han kørte alt for hurtigt på Teestrupvej i Haslev. (Foto: Anders Berner)

Det er første skoledag efter sommerferien, og dermed tager færdselspolitiet ved landets politikredse hul på en flere uger lang kampagne mod fartsyndere og andre lovovertrædere i trafikken.

Og kampagnen var knap nok sat i gang, før den første bilist havde mistet kørekortet.

En betjent ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi holdt i morgentimerne på Teestrupvej i Haslev, og her bragede en mand forbi med 134 km/t., selv om man på stedet højst må køre 50 km/t.

Det er mere end 100 procent hurtigere end det tilladte, og det betyder ud over en større bøde, at manden også mister kørekortet og ikke må køre bil det næste halve år. Først derefter må han tage køreprøverne på ny for at få lov til at køre bil igen.

- Han lærer det selvfølgelig. At køre så hurtigt gør, at man mister kørekortet, siger politikommissær Kent Edvardsen, som står for at koordinere færdselsindsatsen for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi under den landsdækkende skolestart-kampagne.

Alle fotovogne i brug

Kent Edvardsen fortæller, at det stedlige politi har alle sine fotovogne i sving allerede mandag. Men også et stort korps af motorcykelbetjente er ude på skolevejene.

- Vi er ude og foretage hastighedsmålinger rigtig mange steder. Men vi kigger også efter fejl og mangler generelt i form af for eksempel manglende brug af sikkerhedsseler. Vi har lagt en plan for de næste tre uger. Og der vil vi være massivt til stede, forklarer han.

65.000 børn begynder i dag mandag i skole for første gang. Rådet for Sikker Trafik, Trygfonden og politiet går som sædvanlig i fællesskab ud og advarer trafikanter om at vise hensyn.

- Det er vigtigt at køre hensynsfuldt på skolevejene, hvor tusindvis af børn færdes hver dag. Hvert år stopper vi desværre alt for mange bilister, der kører for stærkt og som har glemt at bruge sele på dem selv og deres barn. For sikkerhedens skyld gennemfører vi også kontroller i år, siger Arne Martinsen, vicepolitiinspektør i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

Der er sat tusindvis af plakater op ved landets skoler, som minder bilisterne om, at de skal være opmærksomme med ordlyden 'pas på de små i trafikken'.

Og så er der altså også de mange færdselsbetjente.

- Vi er godt dækket ind. Vi spiller på alle tangenter, siger Kent Edvardsen.

197 kommentarer
Vis kommentarer