Bilist fik et chok: Var tæt på at køre to mænd ned midt på motorvejen

30-årig bilist fortæller om dramaet på Holbæk-motorvejen, hvor 28-årig blev dræbt. Bilisten var tæt på selv at køre de to mænd ned

En 30-årig mand, der var sammen med den dræbte, blev anholdt og sigtet for drab, men er nu løsladt af retten. Video: Kenneth Meyer

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

- Jeg gik helt i chok. Pludselig så jeg i lyskeglen fra bilen to mænd, der stod midt på motorvejen. I sidste sekund fik jeg trukket bilen til højre, så jeg ikke ramte nogen af dem.

Sådan fortæller Jahid Sadaqat, 30, om dramaet på Holbæk-motorvejen ved Vallensbæk-udfletningen tirsdag aften, hvor en 28-årig mand blev påkørt af tre biler og dræbt på stedet.

Politiet sigter den afdødes kammerat for drab eller vold med døden til følge ved at have skubbet den 28-årige ud foran bilerne, men retten i Glostrup har løsladt den 30-årige, der nægter sig skyldig.

Påkørslen skete cirka klokken 22.57, og lidt før kom Jahid Sadaqat kørende på motorvejen med 110 km/t. Han var på vej hjem, efter at han havde besøgt en ven i København.

Undveg i sidste sekund
- Jeg kunne se i bakspejlet, at der kom en bil i høj fart bagfra, så jeg trak ind til højre for at lade ham overhale. Men i det samme så jeg to sortklædte mænd nærmest midt på motorvejen lige foran mig. Den ene stod i midten mellem de to vognbaner, den anden lidt inde mod højre ved nødsporet, fortæller Jahid Sadaqat.

Han reagerede øjeblikkeligt og trak bilen mod højre, så han ikke ramte nogen af de to mænd, der var få meter væk.

Han stoppede ikke op, men ringede til politiet fra bilen og fortalte, at der var to mænd på motorvejen, og noget chokeret kørte han så hjem.

Foto: Kenneth Meyer 112 - 5. dec. 2018 - kl. 17:20 Sigtet for at skubbe ven: Offer blev påkørt af flere biler

Det hele gik så hurtigt, men Jahid Sadaqat fornemmede, at de to mænd måske skændtes. Den ene råbte højt, men han kunne ikke høre, hvad der blev sagt. Mændene havde dog ikke fat i hinanden, forklarer han.

- Det var buldrende mørkt, og de havde begge sort tøj på. Ham, der blev dræbt, må være blevet ramt kort efter, men jeg så ikke påkørslen, fortæller Jahid Sadaqat.

Allerede ved 21.30-tiden fik politiet den første anmeldelse om, at to mænd opholdt sig på eller ved motorvejen.

Ville have et lift
De to venner havde været på værtshus i Taastrup, og var meget fulde. De tog en taxa hjem til den 30-årige for at overnatte, men taxachaufføren smed dem ud af sin bil på motorvejen efter et skænderi om prisen på turen.

Politiet samlede de to kammerater op og fik dem væk fra motorvejen, men de gik tilbage, angiveligt i forsøget på at få et lift med en bilist. Den 30-årige forsøgte at stoppe biler ved at vifte med en lygte.

112 - 5. dec. 2018 - kl. 14:23 Løsladt efter drama på motorvej: Sigtet for at skubbe ven ud foran bilerne

Det var en elektriker på vej hjem fra arbejde, som først påkørte den 28-årige.

Ved Vallensbæk-forgreningen så elektrikeren, at to biler undveg 'noget' til venstre, og da han kom tættere på, så han to personer, der så ud som om de var i håndgemæng.

Han så, at den ene var på vej over autoværnet, men da han var halvvejs over, gav han den anden et kraftigt skub med begge hænder, så han røg ud foran elektrikerens bil. Han kunne ikke undgå påkørslen, hvor den 28-årige blev kastet op på bilen og slog hovedet direkte i forruden.

Elektrikeren kørte ind til siden, ringede 112 og gik ud for at hjælpe, men i samme øjeblik blev den påkørte mand ramt af først en personbil og straks efter en lastbil. Det var umuligt for førerne at opdage den påkørte på vejbanen.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere