Bilist kørte 102 km/t nær skole

Det er langt fra alle der har forstået budskabet om at overholde hastighedsgrænsen ved skoler

Arkivfoto: Per Rasmussen
Arkivfoto: Per Rasmussen

I disse dage har landets politikredse udvidet fokus på trafikken omkring landets skoler, hvor færdselssikkerheden omkring de nystartede skolebørn er i højsædet.

Og selvom flertallet heldigvis er i stand til at overholde færdselsloven, er der alligevel enkelte færdselssyndere, der ikke er i stand til at overholde hastighedsgrænsen, når de suser forbi en skole.

En af de kredse, der i løbet af onsdagen har haft kedelige oplevelser med hensynsløse bilister nær skoler, er Midt- og Vestjyllands Politi.

Her er der i nærheden af to skoler blevet lavet kontrol, hvor folk har kørt hensynsløst.

- Den seneste uge har folk ellers kørt pænt, men i dag havde vi godt nok for mange, der ikke kunne overholde fartgrænsen, siger Henrik Glintborg, leder af færdselsafdelingen hos Midt- og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

100 midt i byen
Et af de steder, hvor særligt mange røg i fælden, var ved Lemtorpskolen i Lemvig. Her målte politiet hastigheden for bilister, der kørte ud af Lemvig og forbi den vej, der fører ned til skolen.

- I og med vi målte i udadgående retning, kan det ikke være fordi folk var fartblinde, så vi taler altså inde midt i Lemvig by, siger han.

Af de 1300 bilister, der kørte forbi stedet mellem 07 og 12, blev 120 blitzet. Af dem kan 20 af dem se frem til et klip i kørekørtet, mens en enkelt, der kørte 102 km/t på strækningen, hvor man kun må køre 50, kan se frem til en betinget frakendelse af kørekortet.

Vanvidsfart ved indringning
Tidligere på dagen havde Midt- og Vestjyllands Politi lavet en mindre kontrol ved Skolen i Fårvang, som blev udført med manuel laserkontrol. Her blev syv bilister målt til at have kørt for stærkt, hvor tre får et klip og kortet og fire kan se frem til en betinget frakendelse.

På strækningen, hvor man må køre 40 km/t, blev to bilister taget med henholdsvis 72 og 78 kilometer i timen.

- Ham vi tog med 78 kilometer i timen kørte forbi klokken et minut over otte, så det var lige da børnene blev ringet ind, lyder det fra Henrik Glintborg.

Han fortæller, at politiet forventer at ville vende tilbage til de to skoler senere, fordi der er noget, der tyder på, at budskabet ikke er trængt ind i området.

- Vi har tidligere lavet kontrol ved en skole ved Herning, hvor vi målte 1800 bilister, uden at der var en eneste, der blev blitzet, siger han.

Han fortæller, at politiet tager sikkerheden omkring skolerne enormt alvorligt, også uden for de tre uger, hvor politiet i hele landet har ekstraordinært fokus på hastigheden ved skolerne.

- Det er jo enormt vigtigt, at sikkerheden omkring skolerne er i orden, så børnene selv tør tage i skole, frem for at forældrene skal køre dem, og de først sent lærer at færdes i trafikken, siger han.

Blandet oplevelse
I resten af landet har det været lidt blandet med målingerne, men mange bilister for også ros af politiet for at overholde fartgrænserne ved skolerne.

Du kan se et udsnit af politiets tweets fra dagens løb herunder: