Bilist stoppet med vanvidspromille: Så høj var den

En 44-årig mand blev onsdag eftermiddag stoppet med en promille på 3,75 i Sønderborg

Bevidstheden nedsættes, og man kan blive bevidstløs. Åndedrætscenteret i hjernen kan hæmmes. Opkast er almindeligt, og det kan være dødeligt

Sådan skriver sundhed.dk om så overdreven indtagelse af alkohol, at promillen bevæger sig op over tre.

Derfor ventede der en patrulje fra Syd- og Sønderjyllands Politi lidt af en overraskelse, da de onsdag eftermiddag kvart i tre stoppede en slingrende bilist, en 44-årig mand, på Præstegårdsvej i Sønderborg.

- Promillen viste 3,75, da han pustede i alkometeret. Et kvarter efter fik han lov at puste igen, og der var promillen ikke gået ned. Det er fuldstændig vanvittigt, siger vagtchef Erik Lindholdt til Ekstra Bladet og fortsætter.

- Det er helt vildt, at han overhovedet kunne starte sit køretøj. Vi har stoppet folk med en promille på omkring tre, men jeg erindrer ikke, at vi har stoppet nogen med så høj promille.

Føreren var 44 år og vagtchefen pointerer, at han har fået foretaget en blodprøve, der endeligt skal vise, hvor høj hans promille var.

- Han er ikke kendt skyldig endnu, fastslår vagtchefen fra Syd- og Sønderjyllands Politi og fortæller, at manden tilsyneladende ikke har kørt ind i noget under sit vanvidsridt.

Indtil videre har den 44-årige mand fået beslaglagt sit køretøj, hvilket loven giver mulighed, hvis føreren har en promille på mere end 2,15. Han er selvfølgelig også sigtet for spirituskørsel.