Bilist taget med grotesk promille: Kunne have været død

Tyske betjente målte søndag en enormt høj promille hos en særdeles beruset bilist

En polsk mand blev søndag taget med en promille, som for de flestes vedkommende ville have betydet bevidstløshed eller livsfare.

Den 54-årige mand formåede nemlig at gøre opmærksom på sig selv foran en patruljevogn, som efterfølgende måtte se forbløffet til, da manden blæste i alkometeret.

Episoden fandt sted søndag klokken 10 på Mörkenstrasse i Hamborg, skriver politiet i en pressemeddelelse.

Her blev betjentene opmærksomme på en VW Golf, der holdt i indkørslen til den lokale brandstation og spillede høj musik. Føreren af bilen gassede op flere gange, indtil bilen pludselig accelererede og kørte direkte ind i en mur.

Kunne ikke stå på benene
Betjentene begav sig straks hen til den forulykkede bil og bad føreren om at komme ud.

Manden efterkom ønsket, men han havde svært ved at holde sig på benene, og han måtte sågar have hjælp af betjentene til at holde sig oprejst.

Da betjentene ifølge pressemeddelelsen hurtigt kunne udelukke, at usikkerheden skyldtes glat føre, mistænkte de i stedet, at det skyldtes alkoholindtag.

Ifølge politiet blev betjentene dog noget overraskede, da de så resultatet af alkometertesten. Således viste testen en promille på hele 5,5.

En blodprøve skal dog nu fastslå den præcise promille.

Ifølge politiet kunne den 54-årige polak ikke fremvise noget kørekort, og politiet er stadig i tvivl om, hvorvidt han overhovedet har et. Desuden blev bilen også beslaglagt, idet det var uvist, hvem der ejer bilen, og derudover var forsikringen tilsyneladende udløbet.

Ifølge politiet skete der begrænsede skader på muren, der blev påkørt, mens bilen fik større skader på fronten.

Ifølge netdoktor.dk resulterer en promille på 4,0 eller derover sædvanligvis i bevidstløshed og livsfare. Har den polske mand indtaget alkohol umiddelbart inden alkometertesten, kan målingen dog være blevet påvirket, hvorfor blodprøven skal give svar på, præcis hvor høj promillen har været.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere