Bilist tiltalt for vejvrede mod mor og barn over p-bøde

51-årig har siddet varetægtsfængslet i fire måneder efter trafik-episode

P-bøder kan sætte bilisters blod i kog. En 51-årig bilist var tæt på at køre både p-vagten og en mor med barnevogn ned, lyder tiltalen. (Foto: Benjamin Kürstein)
P-bøder kan sætte bilisters blod i kog. En 51-årig bilist var tæt på at køre både p-vagten og en mor med barnevogn ned, lyder tiltalen. (Foto: Benjamin Kürstein)

Vrede over en p-afgift på 510 kr. risikerer nu at koste en 51-årig københavnsk bilist dyrt.

Efter fire måneder i varetægt i Vestre Fængsel stilles den 51-årige mand på torsdag for Københavns Byret, hvor han risikerer en længere fængselsstraf for dødstrusler mod p-vagten og for at have udsat p-vagten og en mor med sit barn i en barnevogn for livsfare.

Bilisten gik nemlig, ifølge anklageskriftet, amok, da han den 9. marts kl. 17.55 fandt p-afgiften under vinduesviskeren på sin bil i Abel Cathrines Gade på Vesterbro.

- Tag den tilbage eller jeg skyder dig, lød truslen, som bilisten nægter sig skyldig i.

Umiddelbart efter kørte han med cirka 30 km/t frem mod p-vagten, der måtte springe til side for ikke at blive påkørt, lyder tiltalen.

Mor sprang for livet
Derefter speedede bilen op mod Viktoriagade, hvor den 51-årige, ifølge tiltalen, kørte frem mod en kvinde, der var på vej over gaden med sin barnevogn. Hun måtte stoppe op og springe til side for ikke at blive påkørt.

Bilisten er nu tiltalt både for trusler på livet og for hensynsløst at have udsat p-vagten og kvinden for fare for liv eller førlighed. Det har en strafferamme på op til otte års fængsel.

Se også: Bilist vred over p-afgift: Tæt på at køre mor og barn ned

Da bilisten blev varetægtsfængslet, forklarede han i dommervagten, at han havde parkeret i cirka fem minutter i Abel Cathrinesgade. Efter de havde kørt cirka 80 meter gjorde mandens kæreste ham opmærksom på, at der sad en p-afgift i frontruden.

- Jeg stoppede bilen og tog fat i p-afgiften. Jeg syntes, det var uretfærdigt og jeg blev gal og ophidset, forklarede den 50-årige i dommervagten.

Mens ruden var rullet ned og p-vagten stod cirka to meter fra bilen råbte den 50-årige - ifølge sin forklaring: 'Det kan de godt skyde en hvid pind efter, vi mødes i retten'.

Han benægtede, at han truede med at skyde p-vagten, der holder fast i sin forklaring og skal afhøres som vidne i retten. Også moderen skal afhøres som vidne om episoden.

Bilisten forklarede i dommervagten, at kvinden med barnevognen ikke var i fare:

- Jeg bremsede og drejede mod venstre, og var ikke i nærheden af at ramme hende. Det kan godt være, at hun blev forskrækket. Hun stoppede op, og lod mig køre uden om, sagde den 50-årige dengang.

Foruden en fængselsstraf kræves bilisten frakendt kørekortet ubetinget i en periode, som retten skal fastsætte.

Vrede i trafikken er desværre ikke noget sjældent fænomen. I denne uge er videoen her blevet delt i stor stil, hvor en bilist ydmyger sig selv totalt. Se det her.

Denne video var også et særdeles omtalt emne i marts i år. Her opstår den såkaldte vejvrede ved Nørreport Station i København.