Bilister brager af sted på skoleveje: Flere mister kortet

For anden dag i træk er bilister blevet stoppet med alt for høje hastigheder ved landets skoler

Mange bilister har efter alt at dømme endnu ikke opdaget, at skolernes sommerferie er forbi. Eller også er de bare ligeglade.

Tirsdag ignorerede adskillige bilister således for anden dag i træk skilte, som opfordrer folk til at passe på de små i trafikken i anledning af skolestart.

Se også: Skoleskema: Sådan var det i 'gamle dage'

Et af de værste tilfælde fandt sted ved Egebækskolen i Nærum. Her registrerede politiet hele 61 biler med for høj fart.

To af fartsynderne var så hurtige, at de bliver frakendt kørekortet. Den højeste fart blev målt til hele 98 kilometer i timen.

Heller ikke i Nykøbing Falster er det gået op for alle bilister, at børnene er tilbage i trafikken.

Se også: Politiker: Derfor skal dit barn gå lang tid i skole

Her holdt en af politiets fotovogne ved Møllebakkeskolen og kunne i løbet af dagen tildele seks bilister et klip i kortet.

Det er dog ikke alle steder, at den er gal. Således bidrog Midt- og Vestjyllands Politi i dagens løb med følgende besked på Twitter:

- Så er dagens måling med fotovogn slut på skolevej tilhørende Ilskov Skole. 1854 passerede køretøjer. Alle kørte pænt. Ingen blitzet. SÅDAN!

Se også: Skolestart: Tv-vært raser over søns skoleskema

Politiets skærpede fartkontrol foregår over flere dage. Ved sidste års kampagne blev det til flere tusinde bøder, men behovet for kontrol er tilsyneladende vedvarende.

Mandag var en bilist i Haslev på Midtsjælland helt oppe på 134 kilometer i timen.

Se også: Bilist bragede forbi første skoledag med 134 km/t.

Hastigheden, der er højere end den tilladte på motorvejene, blev målt på Teestrupvej nær en skole. På strækningen må man højst køre 50 kilometer i timen.

I forbindelse med skolestart har både TrygFonden og Rådet for Sikker Trafik i øvrigt opfordret forældrene til at lade bilen stå. Det er bedre at følges med børnene for på den måde at vænne dem til trafikken, mener man.

Se også: Kaos før skolestart: Hver anden kommune kæmper med at besætte lærerstillinger