Bilister efter bøderegn: Elendig skiltning!

Ifølge bilister var dårlig skiltning skyld i tusinder af fartbøder ved vejarbejde på Lyngby Omfartsvej i 2015

(Foto: Thomas Borberg)
(Foto: Thomas Borberg)

Tusindvis af bilister blev blitzet af en fotovogn på Lyngby Omfartsvej og Helsingørmotorvejen i sommeren 2015. Men ifølge bilisterne var skiltningen på vejene ikke i orden, og derfor bør de ikke betale bøderne.

Det fortæller Gülüm Yalcin, der er advokatfuldmægtig i AB Advokater, som forsvarer bilisterne, når Retten i Lyngby mandag tager hul på de første prøvesager.

Mandagens otte prøvesager drejer sig om bøder, som bilister fik i perioden maj, juni og juli 2015 på Lyngby Omfartsvej. På grund af vejarbejde satte politiet fartgrænsen ned fra 90 kilometer i timen til 50 kilometer i timen.

Det resulterede i mere end 5000 fartbøder, der blevet givet på strækningen ved 14 målinger i maj og juni.

- Vores klienter er overordnet enige om, at de ikke har set 50-kilometer-skiltet. De har set et 70-kilometer-skilt, men det har kun været i den ene side af vejen.

- En bilist fortæller, at der var et 50-kilometer-skilt cirka 100 meter efter 70-kilometer-skiltet, som stod lidt på skrå mod den anden vognbane, siger Gülüm Yalcin.

Se også: DF kalder fotovogne for pengemaskiner og vil droppe dem

Advokatselskabet har kontakt til omkring 160 andre bilister, som vil have deres bøde omgjort, men i første omgang afventer de prøvesagerne.

Det samme gør omkring 285 bilister, der fik et klip i kortet i forbindelse med fartbøderne.

3. februar skal nogle af de bilister, der blev knipset ved en fotofælde på Helsingørmotorvejen i slutningen af juli 2015 også i retten.

I løbet af fem timer blev 1635 biler fanget i fotofælden 30. juli 2015. Det svarer til fem en halv bøde i minuttet, og politiet kaldte det Danmarksrekord.

Ifølge Gülüm Yalcin var der først flere skilte på motorvejen med 80 kilometer i timen, som var i orden. Men den efterfølgende skiltning om en fartgrænse på 50 kilometer i timen, var mangelfund, mener hun.

Det forventes, at retten har taget stilling til bøderne i prøvesagerne i slutningen af februar eller begyndelsen af marts.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere