Bilister filmer dødsulykke: Tysk betjent får stor ros for sin reaktion

- Skam dig, skælder en tysk betjent ud og spørger bilister, om de vil se et dødt menneske

Minister roser betjent - ikke ham på billedet - for at skælde ud på nysgerrige bilister, der skaber kø for at tage billleder af ulykker. Modelfoto: Ritzau Scanpix
Minister roser betjent - ikke ham på billedet - for at skælde ud på nysgerrige bilister, der skaber kø for at tage billleder af ulykker. Modelfoto: Ritzau Scanpix

En indsatsleder fra det tyske politi bliver lige nu hyldet for sin måde at håndtere, at bilister skabte lang kiggekø, fordi nogle af dem havde travlt med at tage billeder eller filme en dødsulykke.

Ligesom i Danmark er det i vores naboland Tyskland nemlig et stort problem og kan nogle gange resultere i nye ulykker, når bilister ikke kan styre deres nysgerrighed og sætter egen og andres sikkerhed på spil for at få et billede fra en ulykkesscene.

Se også: Fremmede børn mobbede Silas i zoo: Nu har hans mor fået nok

Men tirsdag i denne uge fik Stefan Pfeiffer, indsatsleder hos færdselspolitiet i Feucht, nok, da han var kaldt ud til en dødsulykke med to lastbiler på motorvejen A6 syd for Nürnberg.

- Vil du gerne ud og se liget. Vil du? spørger han en af de passagerer, der har taget mobilen frem, mens bilens chauffør har sat farten helt ned, da de passerer stedet.

I ulykken stødte en 47-årig ungarsk lastbilchauffør sammen med en forankørende lastbil og blev dræbt.

- Kom med, så skal jeg lige vise dig noget. Vil du se døde mennesker? Tage billeder? Så kom med, kan den tydeligt irriterede betjent høres sige til en lasbilchauffør i sin aktion, som det tyske medie Der Spiegel har på video.

Den betuttede lastbilchauffør får fremstammet et sagte 'ja', men fortryder, og vil alligevel ikke se sin døde kollega.

- Nej? Hvorfor tager du så billeder? Hvis du vil, så kan du sige hej til ham. Vil du gerne det? spørger betjenten, der til sidst lader chaufføren gå, og giver ham en bøde på 128,5 euro.

Skam dig
Og her stoppede aktionen ikke for Stefan Pfeiffer. Kort efter blev endnu en lastbilchauffør - denne gang en mand fra Ungarn - konfronteret med sin farlige og uanstændige opførsel.

- Se på ham. Han kommer fra Ungarn. Kig på ham, siger færdselsbetjenten.

- Hvorfor tager du billeder? Du kan da kigge på ham, han kommer fra dit eget land. Vil du ikke se ham? Skam dig, skælder han ud.

Overfor det tyske medie forklarer betjenten, at han ikke mener, den sædvanlige bøde på 128,5 kroner - svarende til omkring 960 danske kroner - har en tilstrækkelig effekt på de bilister, der kan finde på at sætte farten ned for at tage billeder af ulykker. Derfor ville han vise, at ulykker altså er virkelighed, og ikke underholdning.

En talsmand fra politiet siger til Der Speigel, at Stefan Pfeiffer aldrig rent faktisk ville have vist liget af den dræbte chauffør til de sensationshungrende bilister. Men han ville gøre dem opmærksom på alvoren af deres handlinger.

Betjentens motorvejsaktion har siden høstet stor ros fra den bayerske indenrigsminster, Joachim Herrmann.

'Disse menneskers opførsel er skandaløs og uansvarlig', skriver ministeren blandt andet på sin Facebook-side.

Skærm

Hent flere
Hent flere