Bizar sag vokser: Skrækdansker nu også sigtet for voldtægt

Mens efterforskere fortsat leder efter liget af en kvinde, som de mener er blevet dræbt af den 63-årige dansker, er Peter Frederiksen nu også blevet sigtet for voldtægt

Afrikanske kvinder til Skrækdansker: We will kill you (Foto: Jørn Stjerneklar)

Danske Peter Frederiksen trak overskrifter verden over, da sydafrikansk politi fandt resterne af 21 kvindelige kønsdele i hans hjem i byen Bloemfontein.

Siden anholdelsen i september sidste år er sagen imod den 63-årige kun blevet større, og ifølge det sydafrikanske medie Netwerk24 har politiet nu også sigtet danskeren for tre tilfælde af voldtægt.

Det kom frem under endnu et kautions-høring i sagen fredag, hvor Peter Frederiksen atter forsøgte at komme ud af sin varetægtsfængsling mod kaution.


Anna Marseliso Molise var politiets kronvidne imod danske Peter Frederiksen. Hun blev likvideret foran sin bopæl, få uger efter at danskeren blev anholdt. Foto: Anthon Unger

Udmagret og træt
Her mødte en noget udmagret version af danskeren op i retten, mens han ifølge det sydafrikanske medie var tæt flankeret af politiet, som holdt repræsentanter fra den feministiske organisation African National Congress Women's League på afstand.

Skilsmissebegæringen fra Peter Frederiksens 28-årige eks-kone blev i dag læst op i retten i Bloemfonteim. Foto: Anthon Unger 112 - 5. nov. 2015 - kl. 19:47 Skrækdanskers skilsmisse-papirer gransket i retten

Under retsmødet blev det ikke uddybet hvornår eller mod hvem de tre nye forhold om voldtægt var begået. Statsanklager Amanda Bester kunne ved retsmødet også oplyse, at politiet fortsat arbejder intenst på at finde et nedgravet lig af en kvinde, som de mener, Peter Frederiksen har slået ihjel.

- Vi har en god ide om, hvor liget er begravet ud fra noget information, vi har modtaget, sagde Amanda Bester ifølge Netwerk 24 under retsmødet.

I alt er den 63-årige dansker sigtet for 30 forhold, heraf omhandler 18 af dem produktion og distribution af børneporno, andre handler om grov vold og skamfering, ligesom danskeren også er sigtet for drabet på sin kone, den 28-årige Anna Marseliso Molise.

Udover de makabre sigtelser er danskeren og mistænkt for at have brudt våbenloven i forbindelse med sin våbenbutik i den Sydafrikanske by.

Thidi Metseliso Molise var politiets kronvidne i sagen mod danske Peter Frederiksen. Nu er hun død - dræbt af flere skud. Foto: Anthon Unger 112 - 21. okt. 2015 - kl. 14:20 Skrækdanskeren i Sydafrika: Kronvidne henrettet

Aftalte drab med indsat
28-årige Anna Marseliso Molise blev likvideret foran sit hjem i kongeriget Lesotho en lille måned efter, at Peter Frederiksen i september sidste år blev anholdt.

Den unge kvinde var dengang politiets kronvidne i sagen mod danskeren, og det er politiets teori, at Peter Frederiksen aftalte drabet på den konen med en fælles indsat i fængslet.

Sydafrikansk politis sag imod danskeren tæller nu 30 ulovlige forhold. Foto: Anthon Unger
Sydafrikansk politis sag imod danskeren tæller nu 30 ulovlige forhold. Foto: Anthon Unger
 

Da den medindsatte blev løsladt stod han ifølge politiet for at gøre drabet på kvinden til en realitet.

Danskeren selv har under en tidligere fristforlængelse i sagen benægtet drabet og blandt andet fortalt, at han først hørte om konens død fra medierne og sin advokat.

Peter Frederiksen sammen med efterforsker Lynda Steyn ved ransagning af danskerens våbenbutik i Bloemfontein i september (Foto: Anthon Unger) 112 - 20. okt. 2015 - kl. 22:42 Sydafrikansk politi: Gennembrud i efterforskning mod skrækdansker

- I har ikke nogle beviser, der peger på, at jeg har myrdet min kone, og det har jeg heller ikke tænkt mig at hjælpe jer med at få, sagde danskere ifølge det Sydafrikanske medie News24 kort efter drabet på den 28-årige kvinde, som har et barn med danskeren.

Danskeren har flere gange fået forlænget sin fængsling i Sydafrika af hensyn til politiets efterforskning i den bizarre sag. Ved fredagens retsmøde blev han fængslet indtil 15. april.

Peter Frederiksen i sin våbenbutik i Bloemfontein, da den blev ransaget efter hans anholdelse. (Foto: Anthon Unger) 112 - 28. sep. 2015 - kl. 22:14 Raser over skrækdansker: Hvordan fik han lov at bo i vores land?

Under efterforskningen er det lykkedes Sydafrikansk politi at identificere næsten halvdelen af de kvinder, hvis kønsdele blev fundet i danskerens fryser i hjemmet i Bloemfontein. Otte af kvinderne er netop blevet identificeret via DNA-tests. 

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere