Blev mobbet under nødopkald: Døde 5 timer efter

En fransk kvinde døde sidste år til trods for, at hun havde ringet til alarmcentralen fem timer forinden

Den franske anklagemyndighed har startet en efterforskning, efter lydoptagelser fra 22-årige Naomi Musengas nødopkald til Strasbourgs alarmcentral nu er kommet ud i pressen.

29. december sidste år ringede kvinden med voldsomme mavesmerter.

Opkaldet kan høres her.

I den tre minutter lange optagelse med alarmcentralen kan man høre Naomi Musenga beklage sig over, at 'smerterne er over det hele', og at hun 'tror hun skal dø'. Det fik kvinden i røret til at svare 'Du kommer helt sikkert til at dø en dag - ligesom alle andre'.

Artiklen fortsætter under billedet...

Naomis forældre mødte pressen 10. maj for at besvare spørgsmål, dagen efter den franske anklagemyndighed åbnede sagen. Foto: Frederick Florin
Naomis forældre mødte pressen 10. maj for at besvare spørgsmål, dagen efter den franske anklagemyndighed åbnede sagen. Foto: Frederick Florin
 

Naomi Musenga, der var i voldsomme smerter, havde svært ved at forklare sine smerter og i det hele taget snakke. Noget man kan høre tydeligvis irriterede kvinden i røret.

- Hvis du ikke fortæller mig, hvad der er galt, lægger jeg på, svarede hun.

- Jeg har voldsomme smerter, får den unge mor fremstammet.

Hele episoden har rystet Frankrig, og i dag står Naomi Musengas søster uforstående over for alarmcentralens ageren.

- Man kan undres over, hvordan et menneske kan stille de spørgsmål til en døende, har Louange Musenga sagt til fransk tv.

Reagerede først fem timer senere
Fem timer efter at være blevet ydmyget ved første opkald ringede den unge franskmand endnu engang. Denne gang reagerede de og sendte en ambulance.

Men på det tidspunkt var det for sent. Kvinden døde af et hjerteanfald kort tid efter, ambulancen ankom til hospitalet i Strasbourg.

På billedet ses Naomi Musenga gå en catwalk. Billedet er givet til pressen af familien. Foto: Catherine Fabing
På billedet ses Naomi Musenga gå en catwalk. Billedet er givet til pressen af familien. Foto: Catherine Fabing
 

Den efterfølgende obduktion viste, at Naomi Musenga led af flere organfejl.

Kvinden, der besvarede Naomis opkald, er efterfølgende blevet suspenderet.

Sundhedsministeren dybt forarget
Efter sagen har ramt den franske presse, er den franske sundhedsminister gået ind i sagen. I et tweet udtrykte hun sin dybeste medfølelse og lovede, at sagen vil blive undersøgt til bunds.

Episoden har ligeledes forstærket kritikken af det franske sundhedssystem. Sygeplejersker og andre hospitalsansatte har i de seneste uger protesteret over overbelægning, og at der skæres i antallet af ansatte.