Blev ramt af lyn på vej til Danmark: Nu er fly aflyst

Et Norwegian-fly på vej til Danmark er mandag blevet ramt af et lyn

Et fly fra Norwegian er mandag blevet ramt af et lyn. Foto: Jakob Jørgensen
Et fly fra Norwegian er mandag blevet ramt af et lyn. Foto: Jakob Jørgensen

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Et fly med afgang fra Los Angeles og med destination mod Københavns Lufthavn er mandag blevet ramt af et lyn.

Samme fly skulle ellers være lettet med afgang fra København mod Los Angeles klokken 13:50 mandag eftermiddag - dette har ikke været muligt.

Seneste opdatering er, at flyet er blevet aflyst, oplyser Norwegian i en mail til Ekstra Bladet.

Selskabet arbejder nu på at få gjort et nyt fly klar til i morgen. Passagerer, der ikke kan komme hjem, overnatter på hotel, mens de, der ikke ønsker at rejse mere, kan få pengene igen.

Ikke farligt
Selvom at det kan lyde voldsomt, er flyene nu til dags så godt polstret, at det nødvendigvis ikke er farligt, hvis de bliver ramt af lyn.

- Fly er designet til at lede lyn rundt om sig. Lynet rammer næsten altid næsen, da flyet er i høj fart, og derfra bevæger lynets elektricitetsladning sig gennem det yderste lag af flyvemaskinen og så ud ad halen. Derudover har flyene lynafledere, så de er meget beskyttede, har chefpilot fra SAS, Peter Hyldig, tidligere sagt til Berlingske.

Ifølge 'Spørg Piloten' er (fly, red.)-skroget bygget til at kunne absorbere 250.000 ampere, hvor et gennemsnitslyn har 32.000 ampere.

Sker fra tid til anden
Norwegian fortæller selv, at det fra tiden til anden sker, at et fly bliver ramt af et lyn.

- Af den årsag har vi en fast procedure, som skal følges; flyet skal undersøges af teknikere, så vi kan se, om det har taget skade. Dette kan tage lidt tid, og det har desværre resulteret i at både tur og retur mellem København og Los Angeles, er forsinket næsten seks timer, skriver Astrid Mannion-Gibson, der er Senior Communications Manager & Editor hos Norwegian, på en mail til Ekstra Bladet.

- Vi håber at få alle passagerer på sin afgang hurtigst muligt.