Blitzkrig for 22 millioner på 900 meter: Her er der uddelt flest fartbøder

En enkelt vej i København har resulteret i bøde på over 22 millioner kroner i 2015. Se hele listen her

Politiet har tjent godt en halv milliard på fotovogne i 2015. (Foto: Mogens Flindt)
Politiet har tjent godt en halv milliard på fotovogne i 2015. (Foto: Mogens Flindt)

22,6 millioner danske 'dollars'.

Så meget har P.Knudsens Gade i København kostet de danske bilister alene i 2015. Det viser en opgørelse som mx.dk har lavet.

Ifølge Rigspolitiet er den største blitz-pengemaskine P. Knudsens Gade i København, der bare strækker sig over knap én kilometer.

Her er der på 168 dage blevet uddelt 14.548 bøder - hvilket svarer til 22,6 millioner danske kroner. Eller 130.952 pr. dag. Det gør vejen i Valby til den gaden, hvor politiet fanger aller flest fartsyndere.

nationen Politiets mål var 150.000 færdselsbøder: Endte med 388.017

København hårdt ramt
Opgørelsen viser samtidig, at københavnerne er klart hårdest ramt, når det gælder vejene med flest fartbøder. Fire ud af fem af de 'dyreste' veje for bilisterne ligger i Hovedstadsområdet.

Her udskrives der bøder for flest penge 

P. Knudsens Gade: 22.6 mio. kr. 
Fynske Motorvej: 19, 7 mio. kr. 
H.C. Andersens Boulevard: 19,5 mio. kr. 
Lyngby Omfartsvej: 18,4 mio. kr. 
Roskildevej (postnr. 2000): 15,5 mio. kr. 

Kilde: Rigspolitiet

Ifølge politiet er der dog en god forklaring på, at P. Knudsens Gade har udviklet sig til en blitz-krigszone.

- En af grundene til at vi har mange målinger på P. Knudsens Gade er, at vi har fået digitalt udstyr i 2015. Alle vores målere har skullet omskoles, og der har vi brugt P. Knudsens Gade, fordi vi i dagtimerne er sikre på, at vi kan komme til at måle.

Politiet har tjent godt en halv milliard på fotovogne i 2015. (Foto: Mogens Flindt) Samfund Pengemaskine: Så meget tjener politiet på fotovogne

- Desuden ligger det tæt på, hvor vi selv holder til, så der let kan gives support, hvis der opstår problemer, siger Allan Teddy Wadsworth-Hansen, sektionsleder i færdselsafdelingen ved Københavns Politi, til Metroxpress.'

Pengemaskine
Tidligere har DR beskrevet, hvordan der i 2015 er blevet tjent 516.430.571 kroner på fartbøder.

I Kredsen København og Bornholm er flest faldet i fotofælden. Godt 87 millioner kroner er der blevet delt ud i bøder. I Østjylland bliver der blitzet lagt mindre. Her er der blevet uddelt bøder for 20,6 millioner kroner, hvilket gør kredsen til den mindst blitzede.

Åh nej - nu skal jeg igen sætte passager af midt på vejen, fordi fotovognen holder i mit busstoppested. (privatfoto) nationen Buschauffør møgtræt af fotovogne: De blokerer stoppestederne

Dansk Folkepartis formand for Retsudvalget, Peter Skaarup, mener, at fotovognene er pengemaskiner, der ikke tager hensyn til trafiksikkerheden.

 - Fotovogne er et redskab til at få fat i fartsyndere. Men de findes først og fremmest af hensyn til trafiksikkerheden. Det siger man i hvert fald. Og derfor bør bilisterne også advares med skilte på de veje, hvor fotovognene står med henblik på, at farten bliver sat ned, og trafiksikkerheden dermed øges, siger han.

Det er batterierne, der ligger i græsset ved kamera-stativet, der har punkteret en del af fotovognenes aktiviter. (Arkivfoto) Samfund Ny jagt på fartsyndere: Foto-vogne udstyres med sækkevogne