Blodigt drab i roma-familie: 12 års fængsel for drab

En 46-årig mand slipper ikke uden om en straf på 12 års fængsel for at dræbe bekendt efter årelang strid

45-årig Jon Boc har tidligere forklaret, at den dræbte krævede 50.000 kroner. Penge, som Jon Boc ikke kunne skaffe (Foto: Per Rasmussen).
45-årig Jon Boc har tidligere forklaret, at den dræbte krævede 50.000 kroner. Penge, som Jon Boc ikke kunne skaffe (Foto: Per Rasmussen).

Det kunne ikke betale sig for en 46-årig mand at anke en dom på 12 års fængsel samt udvisning for bestandigt for et drab begået i Ruds Vedby på Vestsjælland.

Østre Landsret har torsdag besluttet at stadfæste byrettens dom, som blev afsagt 10. september sidste år i Næstved.

Forbrydelsen skete 14. september 2013, da den nu 46-årige Jon Boc opsøgte den ni år ældre Jovan Nika i Ruds Vedby. Her dræbte Boc ham med fire skud, mens befandt sig i sin sovesofa.

Se også: Dræbtes sønner om drabstiltalt: Han ville skyde os

I retten erkendte den 45-årige, at han skød Nika, men forklarede at det var sket i nødværge på grund af voldsomme trusler fra offeret.

Jon Boc fortalte, at han var bange for den 54-årige, og at det var derfor, han havde medbragt en pistol.

- Han truede med at slå mig og mine sønner ihjel, fortalte han fra vidneskranken i byretten gennem sin tolk.

Jon Boc er tiltalt for drabet på familiens overhoved – måske var penge motivet til nedskydningen, siger den dræbtes svigerdatter. Foto: Per Rasmussen Krimi Blodigt drab splitter roma-familie: Jeg så min svigerfar blive skudt

Uvenskabet mellem de to mænd havde stået på siden slutningen af firserne, hvor de begge boede i Helsingør og var en del af roma-miljøet.

Boc, der er uddannet mekaniker og pladesmed, kommer oprindeligt fra det daværende Jugoslavien.

Ifølge hans forklaring i byretten havde Nika afpresset ham for 50.000 kroner op til drabsdagen og truet hans familie på livet flere gange. Samme historie lød fra hans kone og hans søn.

- Første gang slap han (Jon Boc, red.) billigt. Næste gang slår vi ham ihjel. Vi begraver ham levende mig og min far og bror, fortalte den dømtes kone, at den dræbtes søn havde truet med.

Sønnen har formentlig henvist til en episode i 2011, hvor Boc blev slået ned i sin have med et baseballbat.

Den dræbtes søn kom dog med en noget anden forklaring i retten. Han fortalte, at det var Boc og hans børn, som flere gange havde tæsket ham. Ifølge sønnen var det heller ikke Nika, som havde afpresset Boc, men omvendt.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere