Bøderegn i Københavns lufthavn

Købehavns Politi uddelte 92 bøder tirsdag i lufthavnen

Der blev uddelt 92 bøder i Københavns Lufthavn tirsdag. Foto: Finn Frandsen
Der blev uddelt 92 bøder i Københavns Lufthavn tirsdag. Foto: Finn Frandsen

Der landede tirsdag en hel del bøder i Københavns Lufthavn.

Københavns Politi stoppede i alt 186 køretøjer i løbet af deres færdselskontrol i lufthavnen, hvor de gennemtjekkede personalet for overtrædelser af færdselsloven. Morten Juel Hansen, der er vicepolitiinspektør i Københavns Politi, oplyser, at der blev uddelt 92 bøder.

- Vi har lavet en færdselsindsats i Københavns Lufthavn, som spejler sig i den nationale færdselsstrategi, som i den her uge er uopmærksomhed, imens man færdes i trafikken. Vi har både været inde og udenfor lufthavnens område, siger han.

Halvdelen fik bøde
I Københavns Lufthavn er man glad for at blive kigget efter i sømmene.

- Færdselsloven gælder i lufthavnen ligesom alle andre steder i Danmark og skal selvfølgelig overholdes. Politiet laver jævnligt kontroller og ligesom alle andre steder, er der nogle, der får bøder, når det sker, siger Kasper Hyllested, der er pressechef i Københavns Lufthavn.

Ud af alle stoppede køretøjer, har næsten halvdelen fået tildelt en bøde. Det mener vicepolitiinspektøren dog, at der er en rimelig forklaring på.

- Vi har også haft nogle specialister med fra Tungvognscenter Øst, som har kigget på lidt mere specifikke ting i forhold til køretøjers indretning. Fordi vi har de her specialister med, som ved en masse omkring de forskellige kategorier i forhold til tungvognskøretøjer, bliver antallet af bøder nok lidt højere, siger Morten Juel Hansen.

Kasper Hyllested gør opmærksom på, at Københavns Lufthavn ikke selv har mulighed, for den slags kontroller.

- Det er vigtigt, at politiet foretager kontrollerne. Vi kan ikke som sådan gøre noget ved de virksomheder, der holder til herude. Men det er klart et vigtigt område, da vi har mange specielle køretøjer herude, siger pressechefen.

Politiet oplyser, at de fleste bøder blev givet for at tale i mobiltelefon, hastighedsovertrædelse og anvisninger for færdslen.

1 af 3 Der blev uddelt 92 bøder i Københavns Lufthavn tirsdag. Foto: Finn Frandsen
2 af 3 Der blev uddelt 92 bøder i Københavns Lufthavn tirsdag. Foto: Morten Langkilde
3 af 3 Der blev uddelt 92 bøder i Københavns Lufthavn tirsdag. Foto: Finn Frandsen