Børn forfølges: Politiet undersøger forbindelse mellem sager

Ekstra Bladet har fået politiet til at undersøge, om der er forbindelse mellem to sager, hvor små børn er blevet passet op af en mørk varevogn på Amager

Torsdag blev en ni-årig dreng forfulgt af en mørk varevogn. Godt tre måneder forinden og små ni kilometer derfra blev en otte-årig pige forsøgt kidnappet. Også her var en mørk varvogn indblandet. (Foto: Google Maps)
Torsdag blev en ni-årig dreng forfulgt af en mørk varevogn. Godt tre måneder forinden og små ni kilometer derfra blev en otte-årig pige forsøgt kidnappet. Også her var en mørk varvogn indblandet. (Foto: Google Maps)

Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)

Københavns Politi er på Ekstra Bladets foranledning gået i gang med at undersøge, om man kan kæde en nylig forfølgningssag sammen med en ældre kidnapningssag.

Torsdag fik politiet en anmeldelse om, at en ni-årig dreng var blevet forfulgt af to mænd, der kørte i en mørk varebil på Tømmerupvang på Amager i København. Hændelsen skete omkring klokken 14 ved et stiområde nær Skelgårdsskolen.

Efterfølgende har mange forældre og skolebørn ringet ind med information om, at de har set mistænkelige, mørke biler, men ingen af henvendelserne har endnu kastet noget af sig.

112 Politiet efterforsker forfølgelse af 9-årig dreng

Forsøg på kidnapning i oktober
Sagen fra Amager ledte dog Ekstra Bladets opmærksomhed hen på en lignende hændelse, som skete i oktober 2014.

Onsdag den 29. oktober blev en otte-årig pige nemlig ifølge eget udsagn forsøgt kidnappet på Holmbladsgade på Amager, hvor nogle maskerede mænd forsøgte at hive hende ind i en mørk varevogn.

Sagen blev aldrig opklaret, da politiet hverken kunne finde vidner eller varevogn.

En 8-årig pige blev angiveligt forsøgt kidnappet onsdag eftermiddag i København. (Foto: Google Maps) 112 8-årig forsøgt kidnappet i København

Efterforsker: Der er flere sammenfald
Hos Københavns Politi var man ikke opmærksom på sagen fra oktober, men nu vil man se, om de to hændelser kan kobles.

- Vi har fundet den sag fra Holmbladsgade, som du henviser til, og den ryger i den stak, der er en del af efterforskningen. Jeg må ærligt indrømme, at vi ikke har været opmærksom på den, før I fortalte om den, udtaler efterforskningsleder Sune Christensen til Ekstra Bladet.

På Tømmerupvang på Amager - nær Skelgårdsskolen - blev en ni-årig dreng torsdag forfulgt af to mænd i en varebil. (Foto: Google Maps) 112 Efterforsker forfølgelse af 9-årig: Mange ringer om mørke biler

- Jeg har læst begge sager, og der er et sammenfald i forbindelse med, at der har været en mørk varevogn involveret. Tidspunkt, mørk varebil og måden, det er foregået på, er identisk i de to sager. Det er interessant, men derfra og til at sige, at der er tale om de samme gerningsmænd, det tør jeg ikke sige, forklarer han.

- Har det her givet anledning til at tage et ekstra kig i annalerne?

- Ja. Vi har nu sat en medarbejder af til at sidde og kigge efter, om der ellers har været lignende sager. Der er dog endnu ikke fundet andre tilfælde, siger Sune Christensen til Ekstra Bladet.

Ved du noget? Har du set noget? Send os en mail på 1224@eb.dk eller sms 1224 (alm. takst)