Børnehave-bortførelsen: Pigen husker de grimme ting

Offerets familie har forladt Aarhus for at finde ro

Den fire-årige pige blev onsdag bortført fra sin børnehave og misbrugt. Foto: Ernst van Norde
Den fire-årige pige blev onsdag bortført fra sin børnehave og misbrugt. Foto: Ernst van Norde

De grimme minder om en pædofil sex-krænkers overgreb på en fire-årig Aarhus-pige forleden skal bearbejdes i fred og ro i trygge rammer.

– Når hun om nogle år begynder at forstå, hvad der skete, skal hun ikke gå i baglås og være bange for at tænke tilbage, fortæller pigens stedfar til Ekstra Bladet.

Familien har søgt langt væk fra Aarhus for at være sammen og nyde sommeren, fortæller den 32-årige K.

Stedfaderens navn må ikke nævnes, fordi det vil røbe det unge sex-offers identitet, hvilket er strafbart. Ekstra Bladet kalder af samme grund pigen M., selv om det ikke er hendes forbogstav.

Stort overskud
– Jeg er sikker på, at M. nok skal klare den. Hun er en stærk pige med et lyst sind og et overskud af energi.

– Uden hendes skarpe og meget præcise iagttagelser havde politiet ikke så hurtigt kunnet pågribe den mistænkte. Politiet er meget imponeret over, at hun trods sine oplevelser alligevel har en nøjagtig hukommelse, fortæller stedfaderen.

– Hun fortalte dem om de to små hunde hos manden og kunne give en nøjagtig beskrivelse af hans udseende og påklædning.

– Hendes iagttagelser var den direkte årsag til, at politiet fandt så hurtigt frem til stedet, hvor hun havde opholdt sig efter at være blevet fjernet fra børnehaven.

– Desværre husker M. også de grimme ting, han foretog sig, men i stedet for at skubbe dem bort tager hun stilling og kalder dem ulækre, forklarer han.

Stolte forældre
– Hendes mor og jeg er utroligt stolte over, hvor fantastisk M. har håndteret hele situationen.

– Det overskud, hun altid har udvist i hverdagen, har hun stadig, og det er dét, der skal trække hende igennem det her, fortæller K. til Ekstra Bladet.

Pigen er blevet undersøgt meget grundigt på Retsmedicinsk Institut, som over for politiet har erklæret, at der har fundet en seksuel krænkelse sted.

De nærmere detaljer og omfanget af overgrebet vil først komme frem, når sagen mod den 33-årige mistænkte til sin tid skal behandles i retten.

Stedfaderen ønsker ikke at kritisere børnehusets ansatte for ikke at have holdt opsyn i de kritiske minutter, hvor krænkeren uset løftede M. over børnehavens trådhegn:

– De er hårdt spændt for efter nedskæringer og besparelser og har det svært i forvejen. Ingen pædagog ønsker jo at børn udsættes for sådan noget, siger han.

Den sigtede blev torsdag varetægtsfængslet i fire uger.

Foto: Ernst Van Norde 112 - 16. jun. 2017 - kl. 10:10 Dagtilbudschef: Det skete på legepladsen da 4-årig pige forsvandt