Børnelokker i Aarhus og omegn var falsk alarm

- Vi leder ikke efter en hvid varevogn, understreger Østjyllands Politi i pressemeddelelse

Hovedindgangen til Lystrup Skole nord for Aarhus. Foto Claus Bonnerup
Hovedindgangen til Lystrup Skole nord for Aarhus. Foto Claus Bonnerup

Østjyllands Politi har i de seneste fire-fem måneder efterforsket en række episoder, hvor borgere har fortalt om en mand, der har henvendt sig til børn i Hadsten og i det nordlige Aarhus ved blandt andet Lystrup Skole.

Den hidtidige efterforskning tyder dog på, at der ikke er en gerningsmand, som kører rundt i Østjylland i en hvid varevogn og forsøger at lokke børn ind i bilen.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse.

I to konkrete tilfælde har Østjyllands Politi fundet frem til den mand, der er blevet anmeldt. Politiet har haft kontakt med føreren af en hvid varevogn i Hadsten, og i går talte de med en mand, som en 11-årig dreng var blevet kontaktet af i en bil på Bjørnkærvej ved Randers. I begge tilfælde var der, efter politiets vurdering, tale om legale forhold.   

I tidligere tilfælde har anmeldelser også vist sig at være misforståelser – for eksempel da en hjælpsom mor i Hjortshøj nord for Aarhus blev forvekslet med en mulig børnelokker.

Misforståelser

- Vi tager alle anmeldelser om mulige børnelokkere alvorligt, og vi forsøger i hvert eneste tilfælde at finde frem til den person, som har skabt utryghed. Der har i flere tilfælde været forskellige signalementer og forskellige beskrivelser af den bil, manden har kørt i, og vores efterforskning giver os ingen grund til at tro, at der lige nu er en bestemt gerningsmand i Østjylland, der kører rundt og forsøger at lokke børn til at køre med sig, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard, Østjyllands Politi.

I nogle af de sager, der er anmeldt, har efterforskningen foreløbigt ikke kunnet føre til en endelig afklaring af, hvad der præcist er sket. I andre sager er det politiets vurdering, at der har været tale om misforståelser eller forhold, der ikke har givet grundlag for videre efterforskning.

Tager alt alvorligt

- Jeg kan sagtens forstå, at man som forælder bliver bekymret for ens barn, og vi er glade for, at borgerne ringer til os, hvis de ser noget mistænkeligt, siger Michael Kjeldgaard og fortsætter:

- Samtidigt er det vigtigt, at man ikke mistænker alle, der kører rundt i en varebil. Vi leder i øjeblikket ikke efter en hvid varevogn eller et andet bestemt køretøj. Men vi efterforsker selvfølgelig alle de sager, hvor der er sket noget mistænkeligt, ligesom vores forebyggende enhed er på sagerne og blandt andet går i dialog med skolerne.

Østjyllands Politi fortsætter den videre efterforskning af de episoder, der endnu ikke er afklaret.

112 Skole advarer om børnelokker i hvid varevogn

Elever, forældre og ansatte her på Lystrup Skole ved Aarhus fik sig et solidt chok, da en 10-årig pige onsdag angiveligt blev forsøgt bortført af maskeret mand. Foto Claus Bonnerup 112 Maskeret mand råbte 'nu har jeg dig' til pige

112 Maskeret mand slæbte pige henad fortov

 

 

 

 

 

 

 

 

1 af 2 Leder af SFO-ordningen på Lystrup Skole, Per Andersen, holdt sammen med 12-14 andre lærere og pædagoger ekstra meget øje med de i alt 650 elever efter den rystende oplevelse for en 10-årig pige i oktober i fjor. Foto Claus Bonnerup
2 af 2 Hovedindgangen til Lystrup Skole nord for Aarhus. Foto Claus Bonnerup