Bombe fundet på kyst

Opdateret: Nordjyllands Politi blev onsdag eftermiddag kaldt ud til Rubjerg Knude Fyr, fordi en turist har fundet en engelsk flybombe. Den er nu destrueret, oplyser politiet

Torpedoen dukkede op fra sandet. Foto: Anne Katrine Wissing
Torpedoen dukkede op fra sandet. Foto: Anne Katrine Wissing

Ved du noget, eller har du tip? Skriv en sms til 1224 (alm. takst) eller mail til 1224@eb.dk

Ammunitionsryddere er onsdag eftermiddag kaldt til Rubjerg Knude Fyr i Nordjylland, fordi en person har fundet, hvad der til at starte med lignede en torpedo, men som ved nærmere eftersyn viste sig at være en engelsk flybombe, der formentlig stammer fra Anden Verdenskrig.

Det skriver Nordjyske, der har talt med Nordjyllands Politi. Ekstra Bladet har efterfølgende været i kontakt med politiet i Nordjylland, som fortæller, at bomben nu er blevet destrueret.

- Det var en engelsk flybombe. Jeg ved ikke, om den er farlig, men det er den i hvert fald ikke mere, for nu er den væk, fortæller Henrik Beck, der vagtchef hos Nordjyllands Politi, til Ekstra Bladet.

Det var en turist, der gjorde det overraskende fund. Og efterfølgende blev ammunitionsryddere tilkaldt til stedet.

- De har stået der i nogle timer, og alt er egentlig roligt, fordi de holder vagt. Det var en forbipasserende turist, der fandt den, siger Anne Katrine Wissing over en telefon fra det yndede udflugtsmål.

Rubjerg Knude Fyr ligger i Lønstrup, der er placeret omkring ti kilometer nord for Løkken.

Ekstra Bladet følger sagen.