Bomberyddere undersøgte tegners hus

Trafikken omkring den svenske tegner Lars Vilks' hus ved Helsingborg blev stoppet, mens politiet hentede ting i huset og undersøgte det med bombehunde

De svenske bomberyddere var tirsdag eftermiddag forbi Lars Vilks ved Helsingborg for at undersøge det for eventuelle sprængstoffer.

Med sig havde de bombehunde. Det skriver Expressen.

Lars Vilks er ikke selv bosat i huset for tiden - formentlig på grund af truslen mod ham. Han har i en periode opholdt sig på en hemmelig adresse, som han blev flyttet til allerede før attentatet i København lørdag, hvor han formodes at have været det ene mål. Han slap dog fra attentatet uden skrammer.

PET fik hjælp, da den formodede terrorist gik amok på Krudttønden. (Provatfotos/overvågningsbilleder fra politiet) Terror Udenlandske agenter hjalp PET under angreb

Mens politiet arbejdede i huset, blev vejen mellem Brunnby og Nuhamnsläge blevet afspærret i begge retninger.

- Man skal ikke tro, at det er sikkert, bare fordi han ikke opholder sig der, siger polititalsmand Ewa-Gun Westford omkring bomberyddernes besøg.

Men politiet fandt ikke noget, og benyttede ifølge Helsingborgs Dagblad lejligheden til at hente nogle forskellige ting til Vilks.

Indsatsen var planlagt og ren rutine - og altså ikke på baggrund af nye trusler mod den svenske Muhammed-tegner, fastslår politiet over for Expressen.

Afspærringen er ophævet igen.

Mange havde lagt blomster ved Krudttønden, hvor Lars Vilks opholdt sig, da der pludselig opstod skyderi