Bombetrussel flere steder i landet: Lufthavn og indkøbscentre evakueret

Mandag eftermiddag har Midt- og Vestsjællands Politi evakueret Roskilde Lufthavn efter bombetrussel

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller sms/mms på 1224 (alm. takst)

Over hele landet har der mandag været flere bombetrusler, det oplyser politiet.

Ved 13-tiden valgte Midt- og Vestsjællands Politi, at evakuere Roskilde Lufthavn og Tirstrup Lufthavn ved Århus, da de havde modtaget bombetrusler.

Det fortæller kommunikationskonsulent hos Midt- og Vestsjællands Politi, Carsten Andersen, til Ekstra Bladet.

- Vi har en bombetrussel derude, som betyder, at vi er rykket ud med en del politi. Vi er ved at undersøge stedet, siger Carsten Andersen til Ekstra Bladet.

Han vil endnu ikke fortælle noget om, hvordan politiet er blevet bekendt med truslen.

- Vi skal lige have lidt styr på det. Der kommer noget senere, siger Carsten Andersen.

Artiklen forsætter under billedet:

Samlet indsats
Midt- og Vestsjællands Politi kommer til at stå for efterforskningen, har Rigspolitiet meldt ud. Det var også her, den første trussel blev givet mod Roskilde Lufthavn.

Hos Midt- og Vestsjællands Politi siger kommunikationskonsulent Carsten Andersen følgende klokken 15.48 til Ekstra Bladet:

- Vi prøver at samle trådene og se, om der er en fællesnævner i tingene. For at ikke politikredsene skal træde hælene af hinanden, så samler vi tingene her. Vi efterforsker på livet løs og i de kommende timer.

- Vi vil ikke sige noget om måden, bombetruslerne er afgivet på endnu. Men hvis man har en mistanke om, hvem der kunne have fundet på det her, og hvis nogen skulle have talt over sig, så vil vi meget gerne høre fra dem.

Politiet kan kontaktes på på telefon: 114

Bombetrussel mod butikscentre
Samtidig med bombetruslerne mod lufthavnene i Roskilde og Tirstrup har Vestsjællandscenteret klokken 13.10 og Ro's Torv klokken 13.49modtaget bombetrusler.

- Vi har også fået en bombetrussel, og den reagerer vi på. Der er tilsyneladende indkommet trusler mod flere steder, siger vagtchef Henrik Carlsen til Ekstra Bladet.

Hektiske scener ved Ro's Torv i Roskilde. (Video: Keneth Meyer og Mogens Flindt)

Klokken 13.49 melder Midt- og Vestsjællands Politi på Twitter, at også indkøbscentret Ro's Torv i Roskilde er blevet evakueret.

- Vi blev bedt om at forlade centret, da vi var inde i butikkerne. Vi er trukket ud på Københavnsvej. Politiet har spærret tilkørselsveje til centgret af. Der er politi i begge af Københavnsvej ud for centret, siger Anders Kristensen, som var på Ro's Torv alarmen gik over højttalerne.

I forbindelse med truslerne mod Ro's Torv, der ligger på Københavnsvej i Roskilde er der opstået stor kø ved stedet, tweeter Midt- og Vestsjællands Politi.

- Vi har også fået en bombetrussel, og den reagerer vi på. Der er tilsyneladende indkommet trusler mod flere steder, siger vagtchef Henrik Carlsen til Ekstra Bladet.

Også Vestsjællandscentret i Slagelse er blevet evakueret cirka samtidig. Googlemaps
Også Vestsjællandscentret i Slagelse er blevet evakueret cirka samtidig. Googlemaps

Her bliver kunderne evakueret fra Ro's Torv. (Privatoptagelser)

1 af 2 Lufthavnen i Roskilde er blevet evakueret efter bombetrussel mandag kort efter klokken 13. Googlemaps
2 af 2 Politiet er i gang med at evakuere Ro's Torv. Foto: Privatfoto