Bor tæt på terroranholdte: - De var utroligt velklædte og gik i jakkesæt

En af naboerne til beboerne i den ransagede lejlighed i Gersagerparken havde længe undret sig over sine naboers opførsel

Ekstra Bladets kriminalredaktør og reporter i retten giver dig her de allernyeste oplysninger. Producer: Lasse Brøndal

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Beboerne i den ransagede lejlighed i Gersagerparken i Greve var altid utroligt venlige. De smilede, hilste høfligt og holdt altid døren. Men der var også ting ved dem, som gjorde en af deres naboer utryg.

Af hensyn til sin sikkerhed ønsker han at være anonym. Ekstra Bladet er bekendt med mandens fulde identitet.

- Det har altid undret mig, at man kun har set noget til dem fra klokken 23 og frem, hvor der pludselig var en voldsom trafik af mennesker om natten. Så kommer der én mand, så kommer der en mere, og sådan er det blevet ved og ved, fortæller naboen til Ekstra Bladet.

Beboerne i opgangen blev evakueret fra deres lejligheder. Foto: Kenneth Meyer
Beboerne i opgangen blev evakueret fra deres lejligheder. Foto: Kenneth Meyer

Ifølge flere naboer i opgangen, som Ekstra Bladet har talt med, beskrives beboerne i den ransagede lejlighed som tre-fire personer af mellemøstligt udseende, som alle taler 'godt dansk'.

Mænd i jakkesæt
Naboen bed også mærke i påklædningen hos de mænd, der rendte ind og ud.

- De var altid utroligt velklædte og i jakkesæt. Det er selvfølgelig noget, man lægger mærke til herude, hvor de fleste går i almindeligt tøj. Det har jeg undret mig over, fortæller naboen.

Oven på gårsdagens anholdelser, hvor opgangen blev evakueret, er naboen ikke helt kommet sig over chokket.

- Det er en voldsom oplevelse at blive evakueret fra sit hjem, og det har jo også været med til at gøre det mere alvorligt. Jeg bliver chokeret over sådan noget, det gør jeg sgu. Også at det er så tæt på, det er ikke særligt sjovt. Jeg er lidt utryg ved situationen, fortæller naboen.

20  adresser blev ransaget i dag i for bindlese med politiets anti-terror-aktion, også onsdag aften er der ransagninger flere steder. Foto: Kenneth Meyer 112 - 11. dec. 2019 - kl. 18:36 Terror-forsker: Det er helt usædvanligt

112 - 11. dec. 2019 - kl. 17:17 Overblik: Det ved vi om terroraktion

LIVE