Borgere evakueret efter brand

Voldsom eksplosion og brand i Svendborg er nu slukket: Beboere evakueret

Der er ikke meget tilbage af huset på Græskæmnervej i Svendborg. Video/foto: LocalEyes/Tim Kildeborg. Redigering: Mikkel Cramon

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Opdatering klokken 16.14: Branden er nu slukket, melder Fyns Politi i en pressemeddelelse. Samtidig kan kriminalteknikerne nu komme i gang med efterforskningen.

Onsdag kl. 10.55 indgik der anmeldelser om en voldsom eksplosion på Græskæmnervej i Svendborg.

- Der har været en eksplosion i et hus hernede. Vi ved ikke, hvad der har forårsaget det, men den har været så kraftig, at huset er delvist brast sammen, sagde indsatsleder ved Fyns Politi, Thomas Jasper.

Både sprængstofhunde og sprængstofeksperter blev kaldt til stedet, hvor en brand hærgede.

I et tweet skrev Fyns Politi, at de var i gang med at evakuere borgere, der bor i radius af 100 meter fra branden, mens området afspærres. De blev opfordret til at søge husly hos venner eller familie.

Siden har Fyns Politi dog etableret et evakueringscenter for borgere, der ikke har mulighed for husly andre steder. Det er endnu ikke muligt at sige, hvornår de evakuerede borgere kan vende hjem igen.

De omkringliggende gader blev lukket for al trafik.

Det er endnu ikke oplyst, hvad der forårsagede eksplosionen og den efterfølgende branden, ligesom det endnu ikke er oplyst, om nogen er omkommet i eksplosionen og branden, som kom under kontrol.

'Brandstedet køles ned, inden kriminalteknikerne kan komme til at undersøge gerningsstedet,' oplyste politiet ved 15-tiden.

Beredskab Fyn tilkaldte gasselskabet Evida, som gravede en gasledning fri, så der kunne lukkes for gassen i forbindelse med branden. Normalt ville man kunne slukke for gassen ved afbryderen på huset, men det var ikke muligt på grund af eksplosionsfare ved branden.

Her er en præcis oversigt over, hvilket adresser der evakueres:

Foto: Tim Kildeborg Jensen
Foto: Tim Kildeborg Jensen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.