Borgere ramt af plastikkugler

Flere borgere har anmeldt til politiet, at de er blevet skudt af plastikkugler og malingkugler

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Nordsjællands Politi har fået tre anmeldelser om borgere, der fredag aften og natten til lørdag blev ramt af plastikkugler fra et hardballvåben og malingkugler fra et såkaldt splattervåben.

Der blev skudt fra bagsædet af en bil, og politiet efterlyser nu vidner, der har set bilen køre rundt i Virum, Vedbæk og Lyngby i tidsrummet fra klokken 22.55 til klokken 01.50.

- Så har bilen kørt hen, rullet vinduet ned og så har de skudt mod dem, fortæller politikommissær Allan Lørup til Ekstra Bladet.

- Folk er blevet ramt, men vi taler om blå mærker. Men det er voldsomt utryghedsskabende, og vi ser alvorligt på det, for bliver man ramt i øjet, kan det give skader, fortæller politikommissæren.

Skuddene fra hardballvåbene er blevet affyret mod tilfældige personer, der har gået på fortovet eller stået og ventet ved et lyssignal.

En af dem, der har fået sig et blåt mærke, er en 11-årig pige. Og en borger, der troede, der blev skudt med rigtige våben, valgte at kaste sig til jorden.

Måske flere skyderier
Det er muligt, at der har været skyderier i flere byer end de tre, som bare ikke er blevet anmeldt.

Skyderierne er gået så stærkt, at det har været svært for de forurettede at se, hvem der skød. Derfor har politiet ikke et klart signalement af hverken bil eller personer, de kan sende ud.

Derfor hører politiet gerne fra borgere, der har set eller ved noget.

Til Ritzau fortæller Allan Lørup, at den slags våben, der er blevet skudt med, er lovlig at eje.

- Man kan godt besidde den slags våben lovligt, men når man bruger det på den måde, så er det ulovlig brug, siger politikommissæren.

Ekstra Bladet følger sagen ...

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere