Bortført finsk kvinde er blevet frigivet i Afghanistan

En finsk nødhjælpsarbejder, der blev bortført i Kabul i maj, er blevet frigivet af sine bortførere

Den svenske nødhjælpsorganisation Operation Mercy oplyser til det finske nyhedsbureau FNB, at en kvinde, som blev bortført, da hun arbejdede for nødhjælpsgruppen i Afghanistan, er blevet frigivet.

Organisationen er endnu ikke i stand til at oplyse noget klart om kvindens helbredstilstand.

- Den bortførte finske statsborger i Afghanistan er blevet sat på fri fod og er i sikkerhed, hedder det i en erklæring fra det finske udenrigsministerium.

Den finske nødhjælpsarbejder blev bortført i Kabul i slutningen af maj. Hendes kollega, en tysk kvinde, og en lokal sikkerhedsvagt blev dræbt.

Bortførelser forekommer hyppigt i Afghanistan. De fleste rammer afghanske familier, som afkræves løsepenge.

Ingen gruppe har taget skylden for drabene og bortførelsen, der skete ved et angreb på et gæstehus, som nødhjælpsgruppen har i den afghanske hovedstad.

Operation Mercy samarbejder med den afghanske regering om at få nedbragt dødeligheden blandt nyfødte og få styrket kvinders rolle i det afghanske samfund.

Finsk, tysk og afghansk politi har samarbejdet i efterforskningen af bortførelsen. Men myndighederne har været meget tilbageholdende med oplysninger i sagen.

Udlændinge i landet er ofte blevet bortført af grupper, som har krævet løsepenge eller har ønsket at afpresse en regering.

I august sidste år blev to amerikanere bortført fra Det Amerikanske Universitet i Kabuls centrum.

Operation Mercy er en nødhjælpsorganisation, som har eksisteret i mere end 20 år. Den er aktiv i over en halv snes lande i Asen og det nordlige Afrika.

Gruppen har flere ansatte i Sverige og omkring 220 ansatte i den øvrige del af verden. Dertil kommer omkring 100 frivillige.

Seneste Nyt
Mest læste på Ekstra Bladet
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Steffan Kærulf Frandsen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen