Brandattentat i Sverige: Satte ild til hjem med flygtningebørn

Et bosted for ensomme flygtninge blev sent i går aftes udsat for et voldsomt brandattentat. Ingen er kommet til skade

Det er her i den lille svenske by Värnamo, at ukendte gerningsmænd har sat ild til et bosted for ensomme flygtningebørn (Foto: Google Maps)
Det er her i den lille svenske by Värnamo, at ukendte gerningsmænd har sat ild til et bosted for ensomme flygtningebørn (Foto: Google Maps)

Det kunne være gået alvorligt galt for en række flygtningebørn i den svenske by Värnamo mellem Helsingborg og Jönköping.

Sent fredag aften blev svensk politi og brandvæsen kaldt ud til et brandattentat mod byens bosted for ensomme flygtningebørn.

Det skriver Aftonbladet.

- Vi har haft teknikere på stedet i dag, og der kan vi konstatere, at branden er påsat, siger Tommy Åkerberg fra Jönköping politi til TT.

Selv om det lykkedes gerningsmanden at få sat ild til stedet, så skete der heldigvis ikke noget med bostedets beboere.

En flok snarrådige forbipassende fik stoppet ilden, oplyser svensk politi.

- Det var et par hurtige indgribende, der gjorde, at branden kunne stoppes. Nu samler vi vidneforklaringer, og derefter skal vi klarlægge, hvad der er sket i timerne inden hændelsen, siger Bo Gunnarsson til Expressen.

Politiet har som konsekvens af nattens hændelse valgt at sætte ekstra bemanding på bostedet.

Se også: Brandfarlig væske fundet nær Ikea-knivstikkers asylbo

Anden gang
Attentat sker samme dag som svensk politi har fundet to beholdere med brandfarligt væske er nærheden af det asylcenter i svenske Arboga.

Tæt på det sted, hvor manden, som er mistænkt for det dobbelte knivdrab i Ikea i Västerås, boede.

Et stort område omkring de fundne væsker blev afspærret, og bombeteknikere fra Stockholm blev kaldt til stedet, skriver det svenske nyhedsbureau TT.

Asylboets 83 beboere er tidligt lørdag morgen blevet flyttet til andre hjem i nabokommunerne.

Det var sent fredag aften, at politiet efter et tip fandt den første affaldslignende beholder med brandfarlig væske i nærheden af asylcentret. Efter midnat blev den anden beholder fundet.

Politiet vil ikke ind på, hvem der kom med tippet, og der er endnu ingen mistænkte i selve sagen.