Brandfolk ventes at arbejde hele natten på historisk bygning

Brandvæsnet har forhindret ilden i at brede sig. Fortsat fare for, at dele af historisk palæ styrter sammen

Efter at have været i gang med brandslukning siden ved 4-tiden natten til mandag var 25 brandfolk og 10 frivillige sidst på eftermiddagen mandag stadig i gang med slukningsarbejde i det historiske Holsteins Palæ i Stormgade i København.

Slukningsarbejdet ventes at fortsætte hele natten til tirsdag, oplyser Tim Ole Simonsen fra Hovedstadens Beredskab.

Ilden i palæet med adressen Stormgade 10 brød natten til mandag ud i bygningens østlige sidefløj.

Det er dog tilsyneladende lykkedes brandfolkene at forhindre ilden i at brede sig til palæets hovedhus mod Stormgade og en nærliggende bygning i gården til nabohuset i Stormgade 8, der ligger i farezonen.

Der er imidlertid stadig risiko for, at dele af den brandhærgede sidebygning kan styrte sammen.

- Nogle etageadskillelser kan kollapse, og vi kan ikke rigtig komme til at afstive. Det kan vi først gøre, når ilden er slukket, siger Tim Ole Simonsen.

Branden har mandagens igennem haft konsekvenser for mange trafikanter, idet Stormgade har været lukket for trafik for at give plads til slukningskøretøjerne.

Sidst på eftermiddagen blev Stormgade imidlertid åbnet for trafik fra Vester Voldgade mod Christiansborg, mens gaden fortsat er lukket i den anden retning.

Den delvise åbning skyldes, at Hovedstadens Beredskab har fået adgang til palæet ad en port og en gennemgang i parallelgaden Løngangsstræde.

Holsteins Palæ i Stormgade står ubeboet, mens bygningen er under ombygning til beboelseslejligheder i luksusklassen.

Bygherren, Artha Ejerlejligheder, oplyste tidligere mandag i en pressemeddelelse, at branden havde hærget fire lejligheder i østfløjen fra kælderen til 2. sal. Desuden er der konstateret røgskader i forhuset.

Det er for tidligt at sige noget om brandårsagen. Først når ilden er slukket, kan bygningen afstives, så brandteknikere kan besigtige stedet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere