Brandvæsen kræver millionerstatning efter storbrand

Fire af brandvæsnets køretøjer blev totalskadet, da tonsvis af gødning brasede sammen under storbrand

Ødelæggelser og overarbejde i forbindelse med en stor brand og et omfattende gødningsudslip ved Fredericia Havn for snart et år siden kostede Trekantområdets Brandvæsen op mod tre millioner kroner.

De penge kræver brandvæsnet nu i erstatning, fortæller TV Syd.

I mere end et døgn kæmpede beredskabet med storbranden i februar sidste år.

Og indsatsen med at slukke branden i tankene med blandt andet palmeolie og gødning blev altså dyr for Trekantområdets Brandvæsen.

- Der sivede gødning ud fra tankene, og det har ætset vores biler. De blev grønne af rust, og ledningerne holdt op med virke, så bilernes lys, varslingsalarm og radio gik ud, siger beredskabsdirektør Lars Nordahl Lemvigh til TV Syd.

Han oplyser, at fire køretøjer blev totalskadet. Fem er blevet hovedrenoveret.

Oven i de materielle skader er der brugt mange timer på slukning og sikring af området.

- Vi brugte ekstra mandskabstimer for knap en halv million kroner. I alt har vi opgjort vores krav til 2,7 millioner kroner plus moms, og vi har rejst erstatningskrav på det fulde omkostningsbeløb, siger beredskabsdirektøren.

Kravet er rejst mod firmaerne Dan Gødning og Nagro, hvis tanke brændte.

Der er dog ikke udsigt til, at der hurtigt ruller penge ind på brandvæsenets konto. Knap et år efter ulykken er miljøkonsekvenserne ikke gjort op, årsagen til ulykken er ukendt, og ansvaret er ikke placeret endegyldigt.

- Vi afventer politiets rapport om ulykken. Desuden mangler myndighederne stadig at opgøre, hvad de miljømæssige konsekvenser er. Vi regner ikke med en afklaring, før de redegørelser er klar, siger Lars Nordahl Lemvigh til TV Syd.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere