Brev til en død terrorist

Nørrebro-borger har sat ord på livet efter terrorangrebet og tusindvis bakker på Facebook op om hans holdning

Atle Thorberg håber, at demokratiet, tolerancen og ytringsfriheden vinder. Foto: Privat
Atle Thorberg håber, at demokratiet, tolerancen og ytringsfriheden vinder. Foto: Privat

Atle Thorbergs facebook-side får masser af trafik i disse dage. Det skyldes, at musikproduceren og DJ’en har sat ord på sine tanker efter weekendens voldsomme begivenheder. Og det er ord, der rammer plet hos mange mennesker - også i udlandet, hvor hans opslag deles og kommenteres i stor stil. Indlægget ’Til en afdød terrorist’ havde tirsdag formiddag fået 35.000 likes og var blevet delt over 12.000 gange.

- Jeg kan slet ikke følge med, siger Atle Thorberg, der er pæredansk, men især får mange kommentarer fra Norge efter sit indlæg.

Brevet, som gruppen er personer hængte på væggen, da de havde fjernet blomsterne (Foto: Philip Davali) 112 - 16. feb. 2015 - kl. 16:58 Kæmpe drama ved Svanevej: Blomster til terrormistænkt fjernet

- Jeg tror, at jeg rammer en nerve. Mange nordmænd skriver, at de følte det på samme måde efter Breivik, siger Atle Thorberg med henvisning til Utøya-massakren fra juli 2011.

- Det gælder om at komme væk fra hadet. Jeg var også vred i weekenden, men jeg vil ikke grave grøfter. Jeg tror på tolerance, demokrati og ytringsfrihed, siger produceren, der blandt andet har arbejdet sammen med Marie Frank, og tirsdag morgen var i Go' Morgen Danmark på TV2 for at dele sine tanker om terrorangrebene.

Se også: Sigtet for medvirken til to drab og fem drabsforsøg: Nu er de fængslet

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Claus Jessen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen