Britisk journalist fundet død under 'mystiske omstændigheder'

En tidligere ansat på BBC er fundet død i en lufthavn i Tyrkiet

Den britiske journalist Jacky Sutton er blevet fundet død i en lufthavn i Tyrkiet, 50 år gammel. (PRIVATFOTO/Facebook)
Den britiske journalist Jacky Sutton er blevet fundet død i en lufthavn i Tyrkiet, 50 år gammel. (PRIVATFOTO/Facebook)

Den britiske journalist Jacqueline Anne Sutton, kendt som Jacky Sutton, mistede livet lørdag aften i lufthavnen i Atatürk-lufthavnen i Istanbul.

Det skriver flere britiske medier, som samtidig spekulerer over omstændighederne bag.

Sutton var på vej Irbil i det nordlige Irak for at passe sit job hos Institute for War and Peace Reporting og hun skulle mellemlande i Tyrkiet.

Det fly nåede hun dog aldrig, og i stedet blev hun senere fundet død på toilettet.

Indtil videre er der ikke kommet nogen officielle meldinger ud om, hvordan hun døde, men ifølge The Telegraph forlyder det i lokale medier, at hun skulle have været vædet i tåre ved en billetskranke, da hun ikke havde råd til at købe en ny billet, efter at hun var kommet for sent til sit fly. Kort tid efter blev hun fundet hængt på toilettet, angiveligt ved selvmord.

Den forklaring giver hendes venner og kollegaer dog ikke meget for.

- Jacky Sutton arbejdede i Afghanistan og Irak. Den mest hårdføre kvinde, man kan møde. Tyrkisk politi siger, at hun begik selvmord, fordi hun missede sit fly?, skriver Christian Bleuer, en kollega på Australian National University (ANU), på Twitter, ifølge The Telegraph.

- Jeg går ikke ind for konspirationer, men hvis tyrkerne siger, at et overvågningskamera i lufthavnen var i stykker, så blev Jacky Sutton myrdet, skriver han videre på twitter.

Kræver international undersøgelse
Fra officiel side er det endnu sparsomt med oplysninger, og det britiske udenrigsministerium har indtil videre nøjedes med at bekræfte, at en britisk statsborger er død, og at de har orienteret de pårørende.

Rebecca Cooke, der er kollega til Sutton, kræver, at der bliver foretaget en international undersøgelse.

- Chokerende og triste nyheder om Jacky Suttons død i Istanbul. En international og ikke bare en lokal undersøgelse er nødvendig, siger hun til PA ifølge The Guardian.

Susan Hutchinson, der også var kollega til den tidligere BBC-journalist på ANU, bemærker, at Suttons forgænger på hendes position i Institute for War and Peace Reporting mistede livet til en bilbombe i Baghdad.

- Jeg håber at det britiske udenrigsministerium har fuld adgang til at lave en ordentlig efterforskning af omstændighederne omkring Jackys død, og jeg håber at det bliver gjort internationalt og på en gennemsigtig og samarbejdende måde, siger hun ifølge Daily Mirror.

Ifølge britiske medier talte Jacky Sutton fem forskellige sprog og var i færd med at tage en ph.d. på Center for Arabiske og Islamiske Studier på ANU. Hun blev 50 år gammel.