Britisk medie: Liste med navne og kontaktoplysninger på 22.000 IS-krigere lækket

Dokumenter med navne på IS-medlemmer er angiveligt blevet overbragt til Sky News

(Foto: AP).
(Foto: AP).

Britiske Sky News skriver, at man er kommet i besiddelse af titusindvis af dokumenter med navne på 22.000 personer fra 51 lande, der har tilsluttet sig terrororganisationen IS.

Det påstår Sky News selv på sin hjemmeside.

Udover navnene er også adresser, telefonnumre og kontaktoplysninger på familiemedlemmer ifølge mediet registreret i dokumenterne.

I alt har IS-medlemmerne skullet besvare 23 spørgsmål om dem selv, før de har kunnet blive optaget i organisationen. 

Se også: Verdens mest jagede: Her er de mest frygtede terrorister fra Islamisk Stat

Stjal fra politiet
Det britiske medie er kommet i besiddelse af dokumenterne fra et USB-stik, som angiveligt var blevet stjålet fra den ansvarlige for Islamisk Stats sikkerhedspoliti.

Manden, der stjal det, var ifølge Sky News tidligere en del af Den Frie Syriske Hær, men skiftede til IS.

Han fortæller til mediet, at de principper i organisationen, han troede på, var totalt kollapset, og at han derfor brød med Islamisk Stat.

Omar al-Shishani ses her på en video, der i 2014 blev lagt ud af ISIS på et socialt netværk. (Foto: AP) Krig & katastrofer - 9. mar. 2016 - kl. 12:09 Ondskabens ansigt dræbt: Sådan blev han Islamisk Stats krigsminister

Både velkendte og nye navne
Mange af navnene, der fremgår af listen, er allerede velkendte, skriver Sky News. Mediet navngiver i artiklen flere IS-krigere, der står på listen, hvis navne allerede er offentligt kendt.

Men det interessante ved dokumenterne er ifølge Sky News navnene på de IS-medlemmer fra eksempelvis Storbritannien og det nordlige Europa, som ikke tidligere har været fremme.

I alt skulle dokumenterne indeholde navne fra mindst 51 lande.

Ifølge det britiske medie er deres opholdssteder afgørende for at kunne afværge fremtidige terrorangreb.

Sky News skriver også, at flere af telefonnumrene på listen stadig er aktive. Sky News har offentliggjort enkelte navne fra listerne.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere