Brødre dømt for forsøg på lejemord

Det skal koste to tunesiske brødre syv år i fængsel at skyde efter en 41-årig mand i Odense sidste år

Et enigt domspanel og nævninge i Retten i Odense idømmer to tunesiske brødre syv års fængsel for at have forsøgt at dræbe en 41-årig mand på åben gade i den fynske hovedstad ved at skyde efter ham med en pistol.

Derudover udvises de fra Danmark for bestandig.

Anklagerens teori er, at brødrenunge på 24 og 36 år er lejemordere, som er blevet betalt for at skyde den 41-årige. De er normalt bosat i den franske by Lyon.

112 Mistænkte lejemordere ville dræbe mand i Odense

I en mailkorrespondance mellem den ældste bror, Abbes Abrougui, og hans kæreste, giver han udtryk for, at han vil skyde én. Han nævnte også, at han var kommet i besiddelse af et større pengebeløb.

Ifølge retten er det et vigtigt tegn på, at han havde besluttet at udføre drab mod betaling.

Ifølge brødrene selv kender de ikke den mand, de er dømt for at have skudt efter.

Drabet skulle have fundet sted 11. februar sidste år.

Men da den yngste bror, Adli Abrougui, skød mod den 41-årige, ramte den første kugle forbi og ned i jorden. Der blev ifølge anklagemyndigheden forsøgt skudt igen, men denne gang sad kuglen fast i pistolen. Dermed slap den 41-årige med forskrækkelsen.

Dommen ankes på stedet til landsretten af de to brødres advokater, Mette Grith Stage og Jesper Storm Thygesen, som havde procederet for ikke mere end seks års fængsel.

- Jeg er selvfølgelig ærgerlig over dommen. Og det kommer også bag på mig, at de dømmes for drabsforsøg. For vi har tekniske erklæringer, der siger, at der blev skudt ned i jorden og ikke mod personen, siger Mette Grith Stage efter domsafsigelsen.

Anklager Annette Korsgaard siger, at man tager dommen til efterretning. Nu skal Statsadvokaten afgøre, om man vil kontraanke. Der bliver som regel anket til en skærpelse af straffen.

Hun havde procederet for mellem syv og otte års fængsel. Det var en skærpelse, mente hun, at de to brødre angiveligt er blevet betalt for at slå den 41-årige mand ihjel i Odense.

Det er uvist, hvem der skulle have betalt brødrene for at udføre drabet.

Brødrene skal betale 23.874 kroner i erstatning til den 41-årige mand, som blev skudt efter.