Brødre jagtes efter fund af 39 lig

I sagen om de 39 fundne lig i en lastbil nær London jager britisk politi nu to nordirske brødre

Fundet af 39 lig i en lastbil har rystet Storbritannien. Foto: Ritzau Scanpix
Fundet af 39 lig i en lastbil har rystet Storbritannien. Foto: Ritzau Scanpix

ritisk politi jager to brødre fra Nordirland i sagen om 39 menneskers død i en lastbil nær London i sidste uge.

De to eftersøgte mænd er ifølge politiet i Essex den 40-årige Ronan Hughes og hans bror Christopher, 34 år. De er mistænkt for uagtsomt manddrab og for at være med i en menneskesmuglerring.

- Det har afgørende betydning for vores efterforskning, at vi finder Hughes-brødrene og afhører dem, siger den ledende efterforsker i politiet, Stuart Hooper.

- På nuværende tidspunkt antager vi, at de er i Nordirland, men de har også forbindelser i republikken Irland, siger Hooper. Han opfordrer alle med informationer i sagen om at kontakte hans team.

Mandag blev lastbilens chauffør, Maurice Robinson, fremstillet i retten og sigtet for blandt andet uagtsomt manddrab, hvidvask af penge og hjælp til menneskesmugling.

Politifolk fra Vietnam er på vej til Storbritannien for at bistå med identifikationen af ofrene, skriver lokale vietnamesiske medier.

Britisk politi har sendt papirer til Vietnam, der arbejder på at identificere de mange døde, der blev fundet i en lastbilcontainer i Essex onsdag i sidste uge.

Myndighederne er begyndt at samle dna-materiale fra familier i provinserne Nghe An og Ha Tinh, hvor flere af de formodede ofre menes at være fra.

I første omgang mente politiet, at de 39 ofre formentlig var kinesere. Men siden har flere vietnamesiske familier henvendt sig til politiet. De frygter, at deres familiemedlemmer er blandt de døde.

Sagen har skabt øget opmærksomhed og debat omkring menneskesmugling og kampen mod den.

Omkring ti procent af de formodede 7000 ofre for slaveri, som blev fundet i Storbritannien sidste år, var vietnamesere. De fleste er smuglet til landet for at arbejde med dyrkning af cannabis og i manicure-saloner.

FN anslår, at der på globalt plan er fanget over 40 millioner mennesker i moderne slaveri. I de netværk, som står bag denne form for handel, er der en omsætning på over 150 milliarder dollar (over 1000 milliarder kroner).