Brødre var allerede i politiets søgelys

Ifølge den franske premierminister, Manuel Valls, var efterretningstjenesten opmærksomme på de eftersøgte brødre

Brødrene Said Kouachi (tv.) og Cherif Kouachier. (Politifoto)
Brødrene Said Kouachi (tv.) og Cherif Kouachier. (Politifoto)

Den franske efterretningstjeneste holdt øje med de to mistænkte brødre inden gårsdagens massakre på Charlie Hebdo. Det oplyser den  franske premierminister, Manuel Valls, til radiostationen RTL.

Premierministeren oplyser ikke, om der var tale om en egentlig overvågning, men både den 32-årige Cherif Kouachi og den 34-årige Saïd Kouachi var i efterretningstjenestens søgelys.

Under nattens antiterroraktioner er syv personer blevet anholdt i forbindelse med terrorangrebet.

- Adskillige er blevet tilbageholdt i løbet af natten. De to mistænkte er ikke blevet fundet endnu. De er kendt af efterretningstjenester, og man har uden tvivl holdt øje med dem forud for onsdagens angreb, siger Manuel Valls til radiostationen RTL.

Ekstra Bladet følger situationen live. Følg dækningen her:

Den 32-årige Chérif Kouachi blev allerede  i 2008 dømt for at hjælpe unge fra Frankrig til Irak for at deltage i hellig krig.

I 2010 iværksatte politiet en overvågning af Cherif Kouachi, men på grund af manglende beviser blev overvågningen indstillet efter få måneder.

Antiterrorenhed i aktion i kvarteret Croix-Rouge i Reims. 
(Foto: AP) 112 - 8. jan. 2015 - kl. 07:16 Live: Syv anholdt i antiterroraktioner

112 - 8. jan. 2015 - kl. 03:15 Terrorister glemte id-kort i flugtbil - men jages stadig

Ifølge den franske avis Libération var Chérif Kouachi ikke særligt troende i sine unge år. Blandt andet havde han kærester, røg og drak alkohol.

Men efter sagerne om mishandling af fanger i Abu Ghraib fængslet, blev han mere radikaliseret.

Kouachi-brødrene mistede som børn begge forældre, der var algeriske immigranter. De blev født i Paris og voksede op i byen Rennes, før de senere flyttede tilbage til den franske hovedstad. Her arbejdede Chérif Kouachi som pizzabud, skriver Libération.

34-årige Saïd Kouachi er ligesom sin bror fransk statsborger. Det franske medie Linternaute.com skriver, at politiet kom på sporet af de tre formodede gerningsmænd, efter at Saîd Kouachis id-kort blev fundet i flugtbilen, som de maskerede mænd kørte væk i efter massakren.