Brødtyv fik dårlig samvittighed

'Kom til' at stjæle varevogn fuld af rugbrød fra tidligere babysitter og arbejdsgiver

Marianne Brodersen Jensen modtog et overraskende opkald, da hendes bagervogn var blevet stjålet. Foto: Privat
Marianne Brodersen Jensen modtog et overraskende opkald, da hendes bagervogn var blevet stjålet. Foto: Privat

En brødebetynget tyv fik lørdag eftermiddag så dårlig samvittighed, at han ringede til offeret for tyveriet og lagde kortene på bordet.

Eller brødet, fristes man til at sige.

Den 37-årige mand var nemlig 'kommet til' at stjæle en varevogn fuld af bagervarer, som skulle have været leveret til butikker rundt omkring i det sønderjyske.

Det fortæller Marianne Brodersen Jensen, der sammen med sin mand ejer Kisbæk Brødgård i Løgumkloster, til Ekstra Bladet.

Flyver ud i bilen
Parrets to chauffører var ved firetiden natten til lørdag i færd med at læsse bilen med rugbrød, da en ubuden gæst pludselig havde listet sig ind i køretøjet.

- Så ser chaufføren lidt lys, hvorpå bilen fræser ud af gårdspladsen med bagklappen stående åben, fortæller Marianne Brodersen Jensen, der for en gangs skyld holdt fri. Hendes mand kom hurtigt i kludene.

- Han flyver ud i bilen for at sætte efter tyven, som dog er længe væk, siger den 46-årige bagerkvinde.

Parret meldte brød- og biltyveriet til politiet og fik kort efter en henvendelse fra Brugsen i Rødekro, hvortil de leverer brød.

- Så gik det op for mig, hvem tyven var. Han er kendt i området og var blevet fanget af overvågningskameraer listende rundt med en sæk i hånden, fortæller Marianne Brodersen Jensen, som forestiller sig, at tyven pønsede på at begå indbrud i dagligvarebutikken.

Har passet ham som barn
Bagerkvinden kender i øvrigt udmærket tyveknægten.

- Jeg har passet ham, da han var barn, og han har arbejdet for os for ti år siden i en kort periode, fortæller Marianne Brodersen Jensen, som ovenpå tyveriet var gal på sin tidligere ansatte.

Men så ringede hendes telefon.

- 'Goddag Marianne. Det er X (navn udeladt, red.)', sagde han og fortalte så, at han havde noget, han troede tilhørte os, som han var kommet til at stjæle. 'Det tror jeg også', sagde jeg så', fortæller Marianne Brodersen Jensen, som tilføjer, at hun tog det helt roligt og talte pænt til tyven.

- Det kommer man længst med. Jeg spurgte så, om han kunne aflevere bilen, men det var ikke så nemt, for han havde ikke noget kørekort og havde fået en øl for meget. Og så havde han i øvrigt smidt nøglen væk, siger Marianne Brodersen Jensen, hvis vrede mod manden er aftaget.

- Han er svær at være gal på, for han er jo en sølle stakkel.

Tabt 15.000 kroner
Staklen slipper måske nok for bagerparrets forbandelser, men ikke for lovens lange arm.

- Vi havde meldt det til forsikring og politi, som fik besked om, at vi havde fundet tyven. De tog over og afhørte ham, som de har gjort så mange gange før, siger Marianne Brodersen Jensen, hvis varebil ikke havde fået skrammer i tyvens varetægt.

- Han havde godt nok pillet logoet af bilen, så den ikke var så let genkendelig. Han har lige skrevet en sms om, at han har fundet nøglen.

Bagervarerne i vognen havde manden ikke pillet ved, men de var blevet for gamle til at sælge. Efter Marianne Brodersen Jensens vurdering har tyveriet kostet hende og gemalen omkring 15.000 kroner, for tyveriet af varevognen betød, at den ene halvdel af bagerbiksens kunder ikke fik leveret brød den dag.

Den 37-årige tyv er nu sigtet for brugstyveri. Vagtchef for Syd- og Sønderjyllands Politi Nikolaj Hølmkjær vil ikke afvise, at mandens ærlighed er en formildende omstændighed, men:

- Man må ikke stjæle.

Politiet modtog anmeldelsen om tyveriet lørdag morgen klokken 04.12.