Bror til dræbt: - Vi håbede på det bedste, men frygtede det værste

Fire dage gik familie i uvished, før 68-årig blev fundet død i vestsjællandsk grusgrav

Der var her ved en nedlagt grusgrav, at den dræbte 68-årige blev fundet torsdag. Video: Per Rasmussen

Sorg og uvished - sådan beskriver de efterladte til Kiehn Andersen situationen efter, at de i den forgangne uge modtog beskeden om, at den 68-årige Kiehn var fundet dræbt i en grusgrav.

Den triste affære tog sin begyndelse påskesøndag, hvor politi og brandvæsen blev kaldt ud til den 68-årige bolig, et hus på Kalundborgvej i Ruds Vedby på Vestsjælland.

Der var her ved en nedlagt grusgrav, at den dræbte 68-årige blev fundet torsdag. Foto: Per Rasmussen 112 Kameraer i grusgrav kan måske hjælpe politiet

Det skete i forbindelse med en brand i huset. Den 68-årige beboer var der ingen spor efter. Torsdag fandt man så liget efter den 68-årige i Blæsinge grusgrav, der ligge otte-ti kilometer syd for Ruds Vedby.

- Jeg har ingen anelse om, hvorfor han blev dræbt. Vi har heller ikke fået meget information fra politiet i de dage, der gået siden, han blev meldt savnet. Det eneste, de har fortalt os, er, at de formoder, at han blev dræbt.

Politiet har identificeret et lig som 68-årige Kiehn Georg Andersen. De formoder, der er tale om drab. Foto: Politifoto 112 Søn af dræbte Kiehn: - Vi har det ad helvede til
Politiet har identificeret lig som 68-årige Kiehn Georg Andersen. De formoder, der er tale om drab. Foto: Politifoto 112 Politi: Forsvundne Kiehn blev dræbt

sådan fortæller Kiehns bror, Jørgen, til Ekstra Bladet.

- Vi havde det forfærdeligt den dag vi fik det med branden at vide og at han var forsvundet. Siden håbede vi på det bedste men frygtede samtidig det værste, fortæller Jørgen Andersen.

Jørgen Andersen er bror til Kiehn, der torsdag blev fundet dræbt. Foto: Per Rasmusen
Jørgen Andersen er bror til Kiehn, der torsdag blev fundet dræbt. Foto: Per Rasmusen

Kiehn Andersen var pensionist. Han var udlært slagter, og gennem sit arbejdsliv var han ansat rundt i forskellige brugser på Vestsjælland. Det være sig blandt andet i Sorø, Ruds Vedby og Gørlev, oplyser hans bror.

Han havde helbredsmæssige problemer, og for et par år siden gennemgik han en hjerteoperation.

112 Efter mystisk brand: 68-årige Kiehn forsvundet sporløst

I følge Jørgen befandt den dræbte sig ikke i nærheden af kriminelle miljøer. Han var jæger og formand for den lokale møntsamlerklub i Slagelse.

I den forbindelse havde han selv en større møntsamling.

Han var en meget vellidt familiefar og bror, tilføjer Jørgen Andersen.

- Vi tror eller ved ikke noget som helst. Jeg ved bare, at han havde mønter. Jeg ved ikke, om de havde værdi. Han var en person, der ville hjælpe alle, hvis de spurgte, fortæller Jørgen Andersen.