Brutal nabostrid: Kvindes hoved flænget af slag

53-årig nordjysk kvinde sigtet og varetægtsfængslet i sag om grov vold ved at slå beboer i samme opgang i hovedet med hammer i nabostrid

En voldssigtet 53-årig kvinde er ved et grundlovsforhør i Retten i Hjørring blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Efter politiets opfattelse slog hun lørdag eftermiddag omkring klokken 16 en fire år yngre kvinde i hovedet med en lægtehammer i forbindelse med en nabostrid i samme opgang på Signalvej i Aalborg. De sigtede bor på første sal, og den forurettede i lejligheden lige over hende.

Det bekræfter Mia Haaning, senioranklager i Nordjyllands Politi.

- Kvinden er sigtet for kvalificeret vold efter straffelovens paragraf 245, men under afhøringen nægtede hun, at hun slog med hammeren. Hun fastholder, at hun i selvforsvar skubbede overboen væk og mener helt grundlæggende, at det var hende, der var under angreb, lyder anklaglerens forklaring.

Kvæstet kvinde i koma
Det 49-årige voldsoffer blev efter konfrontationen lagt i respirator på Aalborg Universitetshospitals intensiv-afdeling. Først søndag morgen blev hun taget ud af koma, så politiets efterforskere kunne afhøre hende.

Kvinden er meldt udenfor livsfare, men en foreløbig lægeerklæring dokumenterer ifølge Mia Haaning, at kvinde havde flere flænger oven i hovedet, men hvor omfattende skaderne er, og om de kan stamme fra hammerslag er ikke klarlagt endnu.

- Det bliver helt afgørende for sagen, vurderer Mia Haaning, som oplyser, at lægerne måtte lappe skaderne sammen med flere sting.

Striden opstod, da den 53-årige kvinde opsøgte sin overbo i irritation over, at hun larmede.

Enighed om hammeren
Inde i lejlighed blev den 49-årige kvinde ifølge politiets oplysninger og sin egen forklaring ramt af et slag i hovedet med den lægtehammer, som den forurettede havde liggende.

Den udlægning af forløbet afviste den sigtede i Retten i Hjørring.

- Spørgsmålet er, hvad hammeren er blevet brugt til, ikke så meget at den VAR i lejligheden. Det var den. Det er der enighed om, siger Mia Haaning.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere