Brutalt øksedrama: Så voldsomme var kvindens skader

40-årig ekskæreste nægter sig skyldig i sag, hvor kvinde blev overfaldet og slået med økse

Politiets teknikere var til stede ved gerningsstedet det meste af fredagen. (Fotograf: Kenneth Meyer)

Kvinden som natten til fredag i sidste uge blev udsat for et groft økseoverfald i eget hjem, overlevede kun, fordi hun værgede for sig. Det fremgår af sigtelsen mod hendes 40-årige ekskæreste, som Ekstra Bladet har fået aktindsigt i.

Overfaldet skete midt om natten omkring klokken 02.55, hvor den 40-årige maskerede mand, ifølge sigtelsen, trængte ind i et rækkehus i Greve og forsøgte at dræbe en 43-årig kvinde med en økse.

Af sigtelsen fremgår de uhyggelige skader, som kvinden pådrog sig, da hun blev slået på kroppen og i hovedet med øksen: Hun fik brud på både arme, ben, ribben samt brud på hovedpulsåren til hjernen.

Den 40-årige mand er ligeledes sigtet for simpel vold ved at have slået kvindens niårige datter i ansigtet i forbindelse med overfaldet på hendes mor.

Overfaldet fandt sted i Olsbækhave i Greve. Her boede kvinden med sin ti-årige datter. Foto: Kenneth Meyer 112 Kollegaer chokeret over økse-overfald: Til daglig er han en flink mand

Efterforskningsleder Bjørke Kierkegaard fra Midt- og Vestsjællands Politi bekræftede lørdag overfor Ekstra Bladet, at den 43-årige kvinde og den anholdte mand har en relation til hinanden.

Politiet arbejdede hele fredagen på gerningsstedet i Greve. Foto: Kenneth Meyer 112 Sigtelse: Trængte ind i hus og slog kvinde i hovedet med økse

Han kaldte det efterfølgende 'et usædvanlig brutalt og voldsomt drabsforsøg'.

Manden, der er beskyttet af et navneforbud, blev i et lukket grundlovsforhør i Retten i Roskilde varetægtsfængsel frem til 7. juni på begrundet mistanke.

Af fængslingskendelsen, som dommeren oplyste til Ekstra Bladet efter retsmødet, fremgik det, at den 40-årige danske mand havde dannet par med kvinden, og at hun for nyligt havde gjort det forbi, hvilket han var ked af.

Heri lyder det også, at politiet har fundet blodspor på en cykel, ligesom der i kvindens hjem er fundet aftryk fra en sko, som den sigtede erkendte på et tidspunkt havde haft en magen til.