Brutalt røveri: Mand idømt fem års fængsel

En groft hjemmerøveri har udløst fem års fængsel til en 43-årig mand. Den dømte, Peter Harald Berger Brokholt, har anket sagen til frifindelse

Peter Harald Berger Brokholt er tirsdag ved et enigt nævningeting ved Retten i Næstved fundet skyldig i blandt et groft røveri begået sidste år. I alt blev Brokholt idømt en straf på fem års fængsel, men ankede dommen.

- Man vurderer, at det er et røveri af særlig grov beskaffenhed, fordi han retter henvendelse i et privat hjem, uden at have nogen relation til de her mennesker. Man har en formodning om, at der er nogle værdier og laver så det her røveri, forklarer anklager Anne Marie Fink til Ekstra Bladet.

Røveriet skete hjemme hos et ældre ægtepar på Tommerupvej i Næstved 7. september 2017. Kort før midnat blev parrets terrasse-dør brudt op af to maskerede mænd, hvorefter de med en kniv truede sig til at få udleveret penge og et dankort.

Dankortet blev senere brugt og forsøgt brugt til hævninger og køb for cirka 85.000 kroner

Andet indbrud i samme hjem
Blot en måned tidligere havde der været et såkaldt 'listeindbrud' i ægteparrets hjem. Det blev Peter Harald Berger Brokholt også dømt for.

- En måned før er der et tyveri, og også her bliver der stjålet et dankort og en pinkodehusker. Faktisk er det den samme kode, der bliver brugt på begge de stjålne kort. Det giver så en formodning om, at det kan være samme gerningsmand, når vedkommende bruger den samme kode ved røveriet, selvom han ikke har nogen pinkodehusker, forklarer anklageren.

- Grunden til, at vi kommer på sporet af den ene tiltalte, er, fordi han bruger det her kort og figurerer på noget overvågningsvideo. Så finder politiet frem til ham, og han bliver varetægtsfængslet i efteråret.

Udover røveriet og indbruddet blev Brokholt dømt for en række andre forhold om berigelseskriminalitet.

Om dommen på de fem år forklarer Anne Marie Fink, at der kom en strafskærpelse i 2011, hvor straffen for røverier af den slags blev forhøjet.

Kompagnon slap billigt
En 32-årig mand var også tiltalt for røveriet, men han blev frifundet og udelukkende dømt for andre berigelsesforhold, som han havde begået sammen med Brokholt.  Den 32-årige fik 60 dages betinget fængsel, og han accepterede dommen.