Busselskab: Chauffør i chok efter broulykke

Busselskabet bag ulykkesbussen, hvorfra to gymnasieelever fredag bankede deres hoveder mod en bro, vil nu undersøge sagen til bunds. Chaufføren gik i chok

(Arkivfoto: Mogens Flindt)
(Arkivfoto: Mogens Flindt)

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

Busselskabet som stod bag kørslen med 100 gymnasieelever sent fredag aften, hvor to kom slemt tilskade, da de bankede deres hoveder ind i en bro, fortæller nu, at chaufføren gik i chok umiddelbart efter ulykken. Flere har kontaktet Ekstra Bladet og fortalt, at chaufføren skulle være stukket af, men det er ikke tilfældet, lyder det.

- At chaufføren skulle være stukket af, synes jeg, er en uheldig ulægning. Han gik i chok. Vi havde en mand på stedet ret hurtigt efter episoden skete, og der var chaufføren tilstede, siger Claus Anchersen, direktør i Redbuses, som ejer bussen.

Politiet har ligeledes bekræftet over for Ekstra Bladet, at chaufføren var tilstede, da de ankom til ulykkesstedet.

Fredag aften skulle op mod 100 gymnasieelever til fest på Cubana Club i Nordsjælland, men turen endte brat, da den åbne dobbeltdækkerbus, der var lejet til lejligheden, kørte under en bro. Her bankede to af gymnasieeleverne - en dreng og en pige - nemlig hovedet mod vejbroen.

Claus Anchersen fortæller til Ekstra Bladet, at selskabet nu går i gang med at undersøge til bunds, hvordan ulykken kunne ske:

- Tankerne er på de her to tilskadekommende, og at de har fået den hjælp, som de skal have, siger Claus Anchersen.

- Vores største fokusområde nu er at sørge for, at det her aldrig nogensinde kommer til at ske igen. En tilskadekommende er en for meget, siger han.

- Nogle stiller spørgsmål ved, hvordan man får tilladelse til at køre med en åben bus med folk ovenpå. Hvilke myndigheder har  I fået tilladelse af til det her af?

Se også: Bankede hovedet ind i bro: Gymnasiepige indlagt efter broulykke i åben bus

- Det er en helt almindelig bus, som er indregistreret til buskørsel, og derfor må vi køre hvor som helt og når som helst med de mennesker, som hyrer os til det. Det er ikke ligesom fest- og studenterkørsel, hvor man skal have særlige tilladelser, siger Claus Anchersen.

- Jeg har også lige læst, at vi skulle have kørt for stærkt på det pågældende sted, men det kan vi ikke, fordi bussen kan ikke køre mere, end den må, siger Claus Anchersen.

Claus Anchersen fortæller, at chaufføren stadig er stærkt påvirket af situationen:

- Han er påvirket, men  der bliver taget hånd om ham. Vi mødes med ham i morgen, og så skal han selvfølgelig have noget krisehjælp. Det er ikke nogen rar situation, siger Claus Anchersen.

Uden for livsfare

Ekstra Bladet har været i kontakt med familien til den ene kvæstede, som er en ung kvinde fra Virum. Hun har fået kraniebrud og brækket kæben. Familien, som sent lørdag aften opholdt sig på hospitalet fortæller, at hun er uden for livsfare, men derudover ønsker de ikke at tale med pressen.

Ekstra Bladet har også været i kontakt med den anden, som blev ramt, da bussen kørte under broen. Det er ung mand fra Virum. Han fortæller, at han har det godt efter omstændighederne.

Ved du noget? Send os dit tip på 1224@eb.dk eller sms på 1224 (alm. takst)

1 af 2 Det var fra en bus som denne, at to eleverer fra Virum Gymnasium fredag bankede hovedet mod en bro. Foto: THOMAS BORBERG
2 af 2 (Arkivfoto: Mogens Flindt)