Butikker afpresset af rockere: - Betal 5000 kr. om måneden eller dø

24-årig hovedmand udvist i 12 år efter dom

Mongols eksisterer ikke som rockerklub i Danmark længere, men de dømte havde relation til klubben, den ene var medlem. Privatfoto
Mongols eksisterer ikke som rockerklub i Danmark længere, men de dømte havde relation til klubben, den ene var medlem. Privatfoto

Indehaverne af et pizzeria, en shawarma-bar og en frisørsalon på Københavns Vestegn fik grove trusler fra fire rockere i forsøget på at få de erhvervsdrivende til at betale 5000 kr. om måneden i ’beskyttelsespenge’.

Ellers ville deres butikker blive brændt ned, de ville blive dræbt eller deres kone og børn slået ihjel.

Retten i Glostrup har nu dømt de fire rockere fra den nu opløste rockerklub Mongols for afpresning.

24-årige Imad Salimi, der var registreret medlem af Mongols, fik to års fængsel, mens en 19-årig fik et års fængsel. Han var ligesom de to øvrige dømte tilknyttet Mongols.

De to hovedmænd blev dømt for syv tilfælde af afpresning, mens et 18-årigt tvillingepar deltog i tre afpresninger og fik hver seks måneders ubetinget fængsel. De fire dømte overvejer, om de vil anke.

Udvist i 12 år
Den 24-årige, der er iransk statsborger, blev udvist af Danmark med indrejseforbud i 12 år. Han har ellers boet i Danmark siden han var fem år.

Han forklarede under retssagen, at han blot var ude for at opkræve gæld, som de forretningsdrivende havde til en af hans bekendte.

Den 24-årige var løsladt fra fængslet samme morgen, som han 9. april sammen med de andre rockere tog ud til de to restauratører og afkrævede dem 5.000 kr. om måneden.

I dagene derefter fortsatte afpresningerne. Frisøren fik for eksempel denne besked: – Du har to muligheder, enten betaler du 5000 kroner om måneden eller også lukker du butikken. Imens viste den 19-årige med hånden i lommen, at han havde en pistol.

– Ingen af de erhvervsdrivende betalte, men besluttede at gå til politiet. De har gjort det helt rigtige, siger specialanklager Morten Frederiksen. Han mener, at dommen sender et klart signal om, at afpresning mod erhvervsdrivende er noget, man ser med stor alvor på.

Anklageskriftet i sagen beskriver nogle af de trusler, som de erhvervsdrivende blev udsat for, blandt andet, at 'de vidste at han havde børn og familie', og at 'de ville brænde restaurationen ned, hvis ikke han hver måned betalte dem 5000 kr.'

En af restauratørerne fik ifølge anklageskriftet besked på, at hans kone og to børn ville blive slået ihjel, hvis pengene ikke blev betalt.

De fire nu dømte blev anholdt 14. april i en bil, der holdt ved den ene af de afpressede restauranter, og i bilen lå tre slagvåben, nemlig to kødhamre og en hjulnøgle.

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere