By i oprør over drab på ung kvinde: Gerningsmænd ville spise ligdele

Ud fra aflyttede telefonsamtaler har italiensk politi oprullet bizar drabssag fra byen Macerata på en 18-årig kvinde

En af de sigtede i sagen føres ud af retten i den italienske by Macerata foran flere demonstranter og pressefolk. Foto: Keystone
En af de sigtede i sagen føres ud af retten i den italienske by Macerata foran flere demonstranter og pressefolk. Foto: Keystone

Det italienske politi efterforsker i disse dage en bizar og uhyggelig drabssag, som angiveligt trækker tråde til et miljø med rituelle ofringer, vodoo og kanibalisme.

Tre nigerianske mænd på 22, 27 og 29 år, som har opholdt sig i landet ulovligt, er anholdt og sigtet for drabet på en 18-årig italiensk kvinde, hvis lig blev fundet parteret og gemt af vejen i to store kufferter i den italienske by Macerata, 200 km nord fra Rom.

I tre måneder har politiet efterforsket drabet, og en række aflyttede telefonsamtaler mellem to af de tre anholdte afslører grusomme detaljer planerne for afskaffelsen af pigens ligdele.

Det skriver blich.ch

Det havde været barnemad
I dagevis lyttede betjente med, da sagens 22-årige og 27-årige anholdte fra deres celler i raseri talte om den mislykkede bortskaffelse af liget, som førte til deres anholdelse. 

- Vi skulle have skyllet noget af det ud i toilettet, lyder det på optagelserne, som mediet gengiver fra sagens anklager, Giovanni Giorgio.

Her fremgår det også, at de to anholdte ærgrer sig over, at de ikke frøs flere af ligdelene ned, og spiste dem i stedet for at skaffe sig af med pigen i to kufferter.

- Det havde været barnemad, lyder det på optagelserne, hvor de to mænd angiveligt bliver enige om, 'at de har gjort det, der var værre'.

Optagelserne har fået flere italienske medier til at gisne om, at drabet har afsæt i rituelle ofringer og kanibalisme.

Den 18-årige Pamela Mastropietro blev ifølge politiet slået ihjel 30. januar i år. Allerede dagen efter fandt en tilfældig bilist to kufferter med ligresterne i vejkanten af et industrikvarter lidt uden for Macerata.

Ifølge det italienske medie la repubblica, viser obduktionen af den unge kvinde, at hun var bedøvet, da hun blev slået ihjel af to knivstik i leveren. Senere delte gerningsmændene hendes lig i 20 dele og overhældte dem med blegemiddel.

Den 18-årige kvinde havde netop forladt et bosted for unge med misbrugsproblemer, da hun ifølge politiet opsøgte den ene af de anholde nigerianere for at købe heroin i en lejlighed i byen.

I samme lejlighed har politiets teknikere fundet flere blodspor. Blandt andet på gulvet af en altan, samt i lejlighedens vaskemaskine, hvor det tyder på, at gerningsmændene har forsøgt at vaske blodige klæder.

Tre dage efter drabet på den unge kvinde åbnede en 28-årig hævngering og racistisk motiveret mand ild mod seks tilfældige afrikanere under en 'drive by shooting'. Foto: Reuters
Tre dage efter drabet på den unge kvinde åbnede en 28-årig hævngering og racistisk motiveret mand ild mod seks tilfældige afrikanere under en 'drive by shooting'. Foto: Reuters

Politisk uro og hævnaktioner
Italien har siden 2013 modtaget over en halv million bådflygtninge, og drabet på den unge italienske kvinde, som angiveligt er begået af de tre nigerianske mænd, har derfor pustet til fremmedhadet særligt hos den yderste højrefløj i landet.

Urolighederne kulminerede, da en 28-årig mand i februar skød mod seks personer i et af byen Maceratas indvandrertunge kvarterer.

Den 28-årige er tidligere medlem af et af landets mest højreorienterede partier og havde under angrebet svøbt sig i Italiens flag 'il Tricolore'.

Italiensk politi kunne samme dag anholde manden ved et af byens statuer til minde om det italiensk-fascistiske regime under 2. verdenskrig.

Til politiet fortalte manden, at skyderiet var hævn for drabet på den unge kvinde, som han dog ikke selv kendte. 

- Helt instinktivt tog jeg hjem, hentede min pistol, og besluttede mig for, at de alle skulle dræbes, har manden fortalt politiet ifølge det italienske medie the local.

Familien har først for nyligt fået udleveret liget af den unge kvinde, som bliver begravet lørdag i denne uge ved en stor ceremoni, hvor også borgmesteren af Rom ifølge flere italienske medier vil deltage.

1 af 3 Moren til den dræbte Pamela Mastropietro har siden taget offentligt afstand fra de voldeligheder og uroligheder, som drabet på hendes datter har medført. Foto: All over press
2 af 3 Drabet på den unge kvinde har ført til flere demonstrationer mod indvandring - Men også moddemonstrationer, som her, mod racisme og fascisme. Foto: REX
3 af 3 En af de sigtede i sagen føres ud af retten i den italienske by Macerata foran flere demonstranter og pressefolk. Foto: Keystone