Byrådsmedlem om bandekonflikt: Rockerne skal chikaneres ud

- Krig om narko mellem Black Army og Bandidos, siger byrådsmedlem i Næstved Kommune

Thomas Palmskov mener ikke, det er politiets opgave alene at gøre livet surt for rockerne. (Foto: Næstved Kommune)
Thomas Palmskov mener ikke, det er politiets opgave alene at gøre livet surt for rockerne. (Foto: Næstved Kommune)

- Politiet får altid opgaven, men i virkeligheden er det en samfundsmæssig opgave. Hele samfundet skal påtage sig opgaven. Det er ikke nok, at politiet stresser dem.

Sådan siger byrådsmedlem og medlem af økonomiudvalget i Næstved Kommune, Thomas Palmskov (DF), om den tilspidsede konflikt mellem rocerkgrupperne Bandidos og Black Army, som sent lørdag fik Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til at afspærre to adresser i byen.

Det skete, efter at politiet frem mod fredag 1. januar havde konstateret flere skudepisoder ved både Bandidos tilholdssted i Ringstedgade i byen og mod Black Army på Nordre Farimagsvej.

Thomas Palmskov har i flere år fulgt udviklingen i bandekriminaliteten i byen tæt og får de almindelige orienteringer om politiets arbejde i byen, som andre byrådsmedlemmer også får.

Det er disse skudhuller, som politiet opdagede under et rutinemæssigt besøg hos Black Army på Nordre Farimagsvej i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)
Det er disse skudhuller, som politiet opdagede under et rutinemæssigt besøg hos Black Army på Nordre Farimagsvej i Næstved. (Foto: Per Rasmussen)

Han er ikke i tvivl om, hvad konflikten handler om.

- Det er en krig om narko. Det sagde jeg også sidste år. Sidste år kom Black Army - som er denne her Vollsmosegruppering - og prøvede at etablere sig i Grønnegade i byen. Det lod sig ikke gøre for dem. Og så har de altså fundet et andet sted. Der har været en optrapning til det, der sker nu, gennem længere tid, siger Thomas Palmskov til Ekstra Bladet.

Bandidos klubhus på Nettos p-plads i Ringstedgade i Næstved er blevet afspærret fra klokken 21 og 14 dage frem. Billedet er fra en visiteringszone til gæster forud for indvielse af klubhuset i januar 2015. (Foto: Per Rasmussen) 112 - 2. jan. 2016 - kl. 21:07 Efter skudangreb: Politi lukker Bandidos og Black Armys klubhuse i Næstved

Der har tidligere været ballade
De 80.000 Næstved-borgere er vant til spændinger mellem forskellige rocker/bande-grupperinger. For et par år siden var der krig mellem Bandidos og en lokal udbrydergruppe, som kaldte sig for Westside Nation. Den konflikt handlede om, at præsidenten for Bandidos i Næstved, Arash Hamedani, var blevet idømt en fængselsstraf på fire et halvt år for handel med amfetamin.

Han blev dømt dengang, blandt andet fordi en Bandidos-rocker vidnede imod ham. Og det er usædvanligt, fordi rockere som regel kommer i bad standing, hvis de stikker andre. De lokale Bandidos-rockere smed kollektivt rygmærkerne i protest mod Bandidos landsledelse, som de mente holdt hånden over medlemmet, der vidnede. Og de fandt på det nye navn - Westside Nation - til den nye gruppe.

Konflikten mellem Bandidos og Westside Nation blev dengang så tilspidset, at der blev udøvet hærværk mod tatovørshops i byen, mens Bandidos landsledelses faciliteter i Kvistgård i Nordsjælland blev udsat for et brandattentat. Desuden var der flere skudepisoder i Næstved, hvor skud blandt andet gik gennem vinduer ind til helt tilfældige mennesker.

Også i Ringstedgade hos Bandidos er politiet til stede med maskinpistoler. (Foto: Per Rasmussen)
Også i Ringstedgade hos Bandidos er politiet til stede med maskinpistoler. (Foto: Per Rasmussen)

I slutningen af 2013 - efter flere drabsforsøg - valgte politiet at afspærre Westside Nations tilholdssted på Præstøvej i byen i flere uger af samme årsag som nu - nemlig at man frygtede hævnangreb og ville beskytte både beboerne i ejendommen og borgere i kvarteret mod nye attentater.

En enkelt gang gik det også helt galt, da 21-årige Edin Fakic blev skudt og dræbt, mens han lå og sov i sin bolig på Morsøvej i byen. For den forbrydelse blev en Bandidosrocker for nylig idømt livsvarigt fængsel.

Se også: Politi: Flere skud afgivet mod Black Army-klubhus

Frygter ikke rockerne
Thomas Palmskov er ikke bange for at stå frem og bede rockerne om at skrubbe ad helvede til. Det gjorde han også sidste år, da Bandidos etablerede sig på ny i Ringstedgade.

- Min opfattelse er, at de er ligeglade med politikere. De kan synes, at jeg er irriterende, men egentlig er de ligeglade. Så det er ikke et problem for mig. De skal chikaneres væk, siger Thomas Palmskov, som allerede har taget initiativ til at bede sine kolleger i økonomiudvalget om at drøfte sagen om rockerne på det næste møde i udvalget.

- Vi har i kommunen nogle fantastiske embedsmænd, som er dygtige til at komme efter almindelige mennesker, som ikke slår græsset eller klipper hækken. Jeg er sikker på, at de også kan gøre livet svært for rockerne. Om ikke andet, så kan vi gennemføre en lokalplan, som kan ulovliggøre klubaktiviteter på de adresser, som rockerne bruger til deres aktivieter. Det vil jeg arbejde imod, siger Thomas Palmskov.

Rockerpræsident løsladt
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger er Arash Hamedani blevet løsladt fra sin fængselsstraf. Han har nu ikke længere noget at gøre med Bandidos, men har til gengæld flere bekendte i Black Army.

- Men om det er det, der også gør, at der nu igen er ballade i byen, ved jeg ikke med sikkerhed, siger Thomas Palmskov til Ekstra Bladet.

Byrådsmedlemmet er imidlertid sikker på en ting:

- Hvis rockerne ikke kan stoppe deres aktiviteter og opføre sig ordentligt, så skal de ud. Kriminelle aktiviteter skal vi ikke acceptere.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere