Byrådsmedlem tiltalt for drabsforsøg: Her er borgmesters reaktion

Jeg håber, at gerningsmanden får en hård straf, lyder det fra Greves borgmester, Pernille Beckmann

Af anklageskriftet mod René Kauland fremgår det, at offeret var i livsfare og fik brud på både arme, ben, ribben og halspulsåren. Ekstra Bladets kriminalreporter forklarer nærmere.

Hvis Venstre-politiker René Kauland dømmes skyldig i drabsforsøg på sin ekskæreste, er det samtidig et endegyldigt farvel til den politiske karriere.

Sådan lyder det fra den nu varetægtsfængslede politikers kollega og borgmesteren i Greve Kommune, Pernille Beckmann, i en udtalelse på Facebook.

Af anklageskriftet mod René Kauland fremgår det, at offeret var i livsfare og fik brud på både arme, ben, ribben og halspulsåren. Pressefoto 112 Venstre-politiker tiltalt for brutalt drabsforsøg

'Hvis han får en dom, er han automatisk ikke-valgbar og vil derfor ikke længere være en del af byrådet. I så fald vil han selvfølgelig heller ikke være medlem af Venstre længere', skriver hun på Facebook.

Borgmesteren i Greve Kommune, Pernille Beckmann, kalder sagen mod byrådsmedlem René Kauland for kedelig. Pr-foto
Borgmesteren i Greve Kommune, Pernille Beckmann, kalder sagen mod byrådsmedlem René Kauland for kedelig. Pr-foto

I sit opslag kalder borgmester Pernille Beckmann sagen mod byrådsmedlemmet for kedelig. Her skriver hun også, at hun håber, at sagen bliver opklaret, og at 'gerningsmanden får en hård straf'.

'Mine tanker går til alle de berørte. En så forfærdelig oplevelse sætter ar på både krop og sjæl', skriver borgmesteren, der samtidig opfordrer offentligheden og medier til at tage hensyn til sagens ofre.

Byrådsmedlem i Greve Kommune René Kauland har siddet varetægtsfængslet siden 12. maj sidste år i forbindelse med det voldsomme overfald på en 43-årig kvinde. 

Under overfaldet blev kvinden ramt af så mange slag fra et slagvåben, at hun var i livsfare. Hendes niårige datter var vidne til overfaldet, der fandt sted midt om natten 11. maj.

Undervejs blev pigen også ramt i hovedet med slagvåbnet, og derfor er René Kauland også tiltalt for grov vold mod pigen.

Siden varetægtsfængslingen har hans stilling som byrådsmedlem været i bero og René Kauland betragtes som værende på orlov, indtil sagen er afgjort i retten.

I en pressemeddelelse fra Greve Kommune oplyser kommunen samtidig, at Rene Kauland heller ikke længere er ansat i kommunen.

'Han er fortsat byrådsmedlem, så længe han er valgbar. Greve Kommune afventer rettens afgørelse og har ingen yderligere kommentarer', lyder det.