Charles Manson er død

En af verdens mest berygtede massemordere er død

Den berygtede amerikanske massemorder Charles Manson er død.

Det skriver flere amerikanske medier, blandt andet Reuters.

83-årige Manson har den seneste tid haft problemer med helbredet og i torsdags blev han med politieskorte hastet til et hospital i Californien. Her skrev det amerikanske medie TMZ på baggrund af unavngivne kilder, at den 83-årige kultleder var døende.

Moderisk kult
Charles Manson blev berømt og berygtet, da han var leder af en dødskult, der begik syv drab. Blandt ofrene var den gravide skuespillerinde Sharon Tate.

Manson beordrede drabene, og de involverede blev alle dømt til døden i 1971. Dommene blev dog ændret til livstid, da højesteret i Californien afskaffede dødsstraffen. Siden har Charles Manson siddet fængslet, men har igennem årene hårdnakket benægtet, at han stod bag de bestialske drab.

Sexorgier og LSD
Da Charles Manson stadig var på fri fod, turnerede han rundt i USA. Her samlede han kvinder og fyre op, der blev tryllebundet af Mansons væsen, festen og stofferne og følgerne blev til den såkaldte 'Manson-familie', hvor sex og euforiserende stoffer var de store omdrejningspunkter.

Han ønskede at blive musiker, men fik aldrig en pladekontrakt. Derfor ændrede han plan for sit entourage af følgere.

Manson gjorde det klart for 'familien', at der var andre tider på vej. Han havde fået indsigt i en spådom, der drejede sig om det, Manson kaldte en forestående racekrig - Helter Skelter.

Racekrig
Han spåede, at små grupper af det, han kaldte 'blackies', den sorte del af befolkningen, ville begå drab i Los Angeles' gader og bruge ofrenes blod til at male slagord. Det ville ifølge Manson ikke gå ustraffet hen, men ville føre til, at 'whities', den hvide del af befolkningen, ville begå massedrab i ghettoerne.

Det forestående Helter Skelter ville i Mansons udlægning føre til den hvide befolknings udryddelse.

Manson fortalte, at sejrherrerne i racekrigen ville forsøge at lede verden, men uden held. Herefter ville Manson-familien - som ville være gået i skjul inden krigens begyndelse - komme til undsætning og regere verden.

Manson fortalte Familien, at Helter Skelter ville begynde om bare to uger. Men racekrigen udeblev og derfor besluttede Charles Manson at sætte skub i sagerne. Det skulle ske, ved at begå en række mord.

Blodrus
Om aftenen den 8. august 1969 kørte fire kultmedlemmer til et den kendte instruktør Roman Polanskis hjem. Her myrdede i blodrus fire personer - blandt andet Polanskis gravide kone Sharon Tate. Polanski selv var ikke til stede i huset.

Før Manson-familien forlod gerningsstedet, skrev de med store bogstaver 'PIG' på hoveddøren.

Kort tid efter gentog de udåden. Her blev et kæreste par dræbt med 40 knivstik.

Charles Manson deltog aldrig direkte i mordene. Hans disciple spillede rollerne som bødler.

Alligevel, blev han Charles Mansen i slutningen af marts 1971 kendt skyldig i mordene og dømt til døden i gaskammer. Det samme blev hans tre medskyldige. I 1972 valgte højesteret i Californien at afskaffe dødsstraffen, og dommene blev i stedet konverteret til livstid.

Massemorderen har 12 gange fået afslag på at blive prøveløsladt fra fængslet.

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Anders Borup Sørensen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen