Charlotte dræbt: Her er morderens stemme

Politiet beder offentligheden om hjælp til at genkende stemmen på den mand, der overfaldt Charlotte Asperud i Tidsvildeleje. Hun afgik senere ved døden

Hør lydfilen, hvorpå man kan høre stemmen fra den ukendte gerningsmand, der overfaldt den 58-årige læge Charlotte Asperud, her. Producer: Martin Lorentsen

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. SMS-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Politiet offentliggør nu en lydfil, hvor man kan høre stemmen fra en ukendt gerningsmand, der brød ind ad et vindue og overfaldt den 58-årige læge Charlotte Asperud i hendes hjem i Tisvildeleje. Hun lå formentlig og sov, da indbruddet skete.

Kvinden afgik senere ved døden.

'LÆG DIG NED!', lyder det blandt andet gentagne gange på optagelsen, hvor gerningsmanden lyder mere og mere aggressiv.

'Læg dig på maven. NUUU. GØR DET', lyder en anden af gerningsmandens kommandoer.


Du kan høre lydfilen her.

En analyse af gerningsmandens stemme viser, at der er tale om en voksen mand, som taler med en dialekt, der typisk tales i Københavnsområdet og Nordsjælland.

- Vi vil meget gerne høre fra borgere, som har set eller kender Charlotte Asperud fra andre sammenhænge. Det kan være borgere, som har set Charlotte Asperud enten alene eller i selskab med andre, både i lokalområdet og andre steder, siger efterforskningsleder Henrik Gunst, politikommissær i Nordsjællands Politi og fortsætter:

- Vi håber også, at der er nogen, som kan genkende gerningsmandens stemme og vil kontakte os med oplysninger om, hvem det kan være.

Politiet ønsker ikke at oplyse, hvordan man er kommet i besiddelse af lydfilen, om optagelsen for eksempel stammer fra afdødes mobiltelefon.

- Det vil vi ikke gå nærmere ind i. Men vi er ikke i tvivl om, at der er tale om gerningsmandens stemme, siger Henrik Gunst til Ekstra Bladet.

Charlotte Asperuds stemme og svar på gerningsmandens ordrer om at 'lægge sig ned' er også på lydoptagelsen, men politiet har fået hendes stemme filtreret fra.

- Vi har haft eksterne samarbejdspartenere til at arbejde med lydfilen, og det er den bedste lydfil, vi kan fremstille, siger Henrik Gunst.

Det dødelige overfald skete natten til tirsdag 30. april omkring klokken 2.45 i hendes hjem på Aspevej 3 i Tisvildeleje. Charlotte Asperud døde klokken 21.58 samme aften af voldsomme skader fra stump vold.

Nordsjællands Politi undersøger stadig flere mulige motiver til overfaldet, og som en del af efterforskningen forsøger de at fastlægge Charlotte Asperuds færden i ugen op til overfaldet.

  Se også: Læge slået ihjel: Politiet vil have flere henvendelser om drab

Derfor har Nordsjællands Politi nu besluttet at offentliggøre navn og billede på Charlotte Asperud foruden lydfilen, hvor gerningsmandens stemme høres.

Politiet har ikke lagt sig fast på et motiv til det drabet. Indtil videre tyder det ikke på, at der er stjålet værdier fra villaen i forbindelse med overfaldet.

Hun havde boet i huset i cirka tre år.

 


Du kan høre lydfilen her.


Charlotte Asperud var læge og arbejdede som bagvagt på akutmodtagelsen på Hillerød Hospital og havde endvidere vagter i Sundhedshuset i Helsingør samt på akutmodtagelsen på Frederikssund Hospital. Hun var engageret i aktiviteter for beboerne i Tisvildeleje og aktiv motionsløber i området.

Charlotte Asperud er i månederne op til drabet på sin bopæl set i selskab med en skaldet mand med briller. Denne mand vil Nordsjællands Politi gerne høre fra. 
 

Se også: Kvinde tævet ihjel - politiet søger vidner


Nordsjællands Politi vil også gerne høre fra borgere i Tisvildeleje, som har set eller hørt noget mistænkeligt eller noget, som ikke passer ind i det normale hverdagsbillede, samt fra borgere, som har oplevet vindueskiggere, haft indbrud eller forsøg på indbrud, som de endnu ikke har anmeldt.

Politiet har været i tæt dialog med Charlotte Asperuds nærmeste pårørende inden offentliggørelsen af hendes navn og billede. Charlotte Asperuds pårørende er også orienteret om offentliggørelsen af lydfilen.

Nordsjællands Politi kan kontaktes på telefon 114.

Skærm

Hent flere
Hent flere